Hlavní obsah

V šatníku Brooke Shields (57): Na co přísahá hvězda Modré laguny? Klasické džíny i úpletové šaty

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ikona 80. let si na módní trendy nepotrpí a šatník plní klasikou, která fungovat jen tak nepřestane. Je vám přístup herečky Brooke Shields blízký? Inspirujte se jejími oblíbenými volnočasovými looky.

Článek

Když se rozdávala krása, dostala tato americká herečka několik přídavků. Pronikavé modré oči, plné rty, lesklé bohaté vlasy a k tomu všemu dokonalé husté obočí. Není divu, že se Brooke Shields (57) do světa modelingu dostala už jako dítě a spoluzakladatelka prestižní agentury Eileen Ford prý jen kvůli ní zřídila speciální dětskou divizi.

Modrou lagunu už jí nikdo neodpáře

Práce modelky se jí spravedlivě prolínala s herectvím. Jednu z prvních velkých rolí dostala už ve dvanácti letech, kdy se objevila v kontroverzním filmu Děvčátko. Snímek o dívence, která žila v nevěstinci, totiž zahrnoval množství nahých scén. Herečka na sobě neměla příliš oblečení ani v kultovní Modré laguně, která ji vystřelila do světa superhvězd. A to navzdory tomu, že za svůj výkon získala Zlatou malinu. Desítky filmů, ve kterých hrála, prokládala seriály: za nejúspěšnější se považuje série Správná Susan, která jí vynesla dvě nominace na Zlatý glóbus.

Brooke Shields je dvojnásobná máma a za svého druhého manžela (tím prvním byl tenista Andre Agassi), scenáristu Chrise Henchyho, je vdaná už více než 20 let. A ačkoli je to už několik dekád od doby, kdy plavala v Modré laguně, stále je to krásná žena, která se nesnaží za každou cenu přeprat čas. A letos nafotila nahou kampaň na džíny.

V jednoduchosti je krása

V souboji kalhot a sukní by dala herečka hlas kalhotám – právě na ně se ve volném čase spoléhá nejraději. A rozhodně nezůstává jen u rovné klasiky. S oblibou obléká i široké kalhoty, které doplňuje módními evergreeny, jako jsou tílko a sako.

Foto: Profimedia.cz

Tílko, sako a kalhoty s rozšířenými nohavicemi. Touto sestavou se můžete inspirovat bez ohledu na věkFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Tílko s.Oliver, 449 Kč. Kalhoty H&M, 349 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sako Mango, 1 299 Kč. Sluneční brýle Mango, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kabelka Mohito, 699 Kč. Boty Only Shoes, 1 340 Kč, prodává ZalandoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Náhrdelník Vero Moda, 429 Kč, prodává About You. Náramky Reserved, 259 Kč za setFoto: Archiv firem

Náhrada za křivák

Máte pocit, že na vás klasický křivák vypadá příliš tvrdě, ale přesto vás kůže láká? Inspirujte se módním počinem sympatické hvězdy a zkuste sáhnout po jednoduše střižené bundě nebo sáčku. Stylový kousek pak stačí doplnit oblíbenými černými kalhotami, a pokud nemáte krátký krk, pak klidně i módním chokerem.

Foto: Profimedia.cz

Aby černá s černou nepůsobily fádně, vsaďte na rozdílné materiályFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Tílko Tezenis, 299 Kč. Kalhoty H&M, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Koženková bunda Orsay, 780 Kč, prodává About You. Lodičky Reserved, 1 299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Choker Zara, 399 Kč. Pozlacené náušnice Massimo Dutti, 895 KčFoto: Archiv firem

Elegantní plédy a ponča

Podzimní šatník umějí skvěle ozvláštnit nejrůznější ponča a plédy a nejvíc si rozumějí s užšími kalhotami a džínami. Pokud přemýšlíte, jak vylepšit oblíbenou denimovou sestavu, vzpomeňte si na tento snímek krásné brunetky sedící na schodech svého newyorského apartmánu.

Foto: Profimedia.cz

Souhlasíte, že jsou plédy nedoceněné? Zařaďte je do svého šatníku stejně jako Brooke ShieldsFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Svetr Zara, 699 Kč. Pončo Marks & Spencer, 1 290 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Džíny Lindex, 1 299 Kč. Kožené boty na nízkém podpatku Kazar, 2 990 KčFoto: Archiv firem

Šaty na každý den

Hledáte příjemné šaty na všední den, které zaujmou na první dobrou? Zaměřte se na úplet a proužky. A je samozřejmě jen na vás, zda se osmělíte a půjdete do multibarevné varianty jako herečka na snímku. Veselé úpletové šaty doplnila zdobnými lodičkami, ale pojmout takový kousek lze i jinak: v kombinaci s bílými teniskami bude vypadat ležérněji.

Foto: Profimedia.cz

S barvami Brooke Shields šetří, ale když už se do nich pustí, klidně si jich nadávkuje rovnou několikFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Pletené midišaty Esprit, 2 299 Kč. Pozlacené náušnice Zara, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Nedioptrické brýle VeyRey, 399 Kč, prodává Wayfarer. Lodičky Next, 1 070 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pozlacený náramek Zara, 999 Kč. Prsten Millner, 520 Kč, prodává ZootFoto: Archiv firem

Variace na klasické džíny s košilí

S posledním tipem se vrátíme k hereččiným oblíbeným džínám. Ve sbírce má i rovné straight střihy, které sluší asi největšímu procentu žen. A když chce denimu dodat na atraktivitě, doplní kalhoty příjemnou hedvábnou košilí. Jestli se vám nechce za kousek vynakládat tolik, sáhněte po saténu, který má podobný efekt.

Foto: Profimedia.cz

Džíny a košile jsou nepřekonatelná dvojka, místo klasické bavlny ale můžete sáhnout i po hedvábí nebo méně nákladném saténuFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Hedvábná košile Intimissimi, 2 599 Kč. Džíny Zara, 699 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Brýle blokující modré světlo VeyRey, 499 Kč, prodává Wayfarer. Kožené boty Gino Rossi, 2 799 Kč, prodává CCCFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pozlacené náušnice Mango, 799 Kč. Náramek Mango, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Náhrdelník Mohito, 149 Kč. Prsteny Reserved, 259 Kč za setFoto: Archiv firem

Načítám