Hlavní obsah

Slavné abstinentky: JLo chce být krásná, Adele byla skoro závislá a Blake Lively je prostě vzorná

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alkohol je běžná součást života mnoha lidí, ale je i hodně těch, kdo se ho zcela dobrovolně a záměrně vzdali. A jsou mezi nimi i celebrity. Za jejich abstinencí přitom nestojí těžká závislost, nemají za sebou ani odvykací léčbu, jednoduše si řekly, že alkohol nemá v jejich životě místo. Proč?

Článek

Většina Čechů si nedokáže představit rodinnou oslavu bez přípitku, a když se mluví o hezkém večeru, často je jeho součástí sklenka něčeho ostřejšího. A kdo se aspoň občas „nepochlubí“ kocovinou, skoro jako by byl společenská mrtvola. Češi mají k alkoholu velmi vřelý vztah (víc než leckteré jiné národy), ale i jinde ve světě to rozhodně není žádné tabu. A už vůbec ne ve světě VIP. Tyto slavné ženy se ale rozhodly, že s nulou promile alkoholu v krvi bude jejich život lepší. A nejsou to žádné bývalé alkoholičky, jež by pití dostalo na dno a donutilo je abstinovat. Proč se ho tedy vzdaly?

Kristin Davis

Proč přestala pít americká herečka, která se proslavila jako Charlotte v seriálu Sex ve městě? Ne že by byla závislá, ale jako mladá se alkoholu rozhodně nevyhýbala. Ještě před třicítkou si však uvědomila, že bez pití jí bude lépe. V minulosti přiznala, že hrát s kocovinou nebylo rozhodně nic moc. A že si naštěstí včas uvědomila, že buď chce mít v životě večírky a alkohol, nebo se chce věnovat herectví, které tak moc miluje. Co vyhrálo, je asi jasné…

Adele

Majitelka nádherného hlasu Adele se s tím, že abstinuje, svěřila poměrně nedávno na koncertě v Las Vegas. Uvedla, že nepije už několik měsíců. Podle svých slov byla posledních 20 let něco jako hraniční alkoholička, čímž měla na mysli, že sice netrpěla jasnou závislostí na alkoholu, ale rozhodně ho bylo v jejím životě víc, než by se slušelo. V takovém případě se mluví o tzv. rizikovém pití.

Foto: Johnny Nunez, Gettyimages.com

Čekáte, že si Adele pochvaluje, jak se nyní cítí lépe a jak se má báječně? Pletete se. Zcela upřímně přiznala, že jí alkohol nesmírně chybí a bez něj je to občas pěkná nudaFoto: Johnny Nunez, Gettyimages.com

Blake Lively

Nádherná americká herečka, hvězda seriálu Super drbna, se alkoholu vlastně ani nevzdala, protože se nikdy nestal součástí jejího života. Už v roce 2012 v magazínu Allure, jehož titulní stranu tehdy zdobila, uvedla, že se nikdy nedotkla jediné drogy a ani nepije alkohol. Ani po jednom prý nikdy netoužila a je za to rozhodně ráda.

Bella Hadid

Loni se rozhodla vzdát alkoholu i slavná modelka a celkem upřímně se rozpovídala o svých důvodech. Od dětství prý bojuje s trémou, nervozitou, úzkostmi a depresemi. A sklenka alkoholu byla od jejích 20 let to, čím si nervy vždy alespoň trochu zklidnila.

Jenže najednou jí jedna sklenka nestačila a Bella Hadid přiznala, že někdy rušila i pracovní věci, jen aby se mohla napít. A to byl pro ni varovný signál, na jehož základě si řekla, že s pitím jednoduše končí. Abstinuje už poměrně dlouho a bez zaváhání říká, že takhle je její život o hodně lepší.

Kim Kardashian

Roky byla zapřisáhlá abstinentka. Za odmítáním alkoholu ale nestály žádné osobní potíže, spíš problémy její sestry Kourtney. Ta bývala velká pijanka a Kim se o ni musela mnohokrát postarat, což byl pro ni dostatečně odstrašující příklad. Od začátku letošního roku si ale Kim Kardashian sem tam nějaký drink výjimečně dopřeje. Co ji vedlo ke změně názoru? Když se o tom bavila s Gwyneth Paltrow v jejím podcastu, vysvětlila, že se prostě musí občas trochu uvolnit.

Anne Hathaway

Slavná herečka skoncovala s alkoholem v lednu 2019 s tím, že se popíjení (byť v malém množství) moc dobře neslučovalo s ranním vstáváním k jejímu tehdy tříletému synovi Jonathanovi. Tehdy Anne Hathaway uvedla, že dokud nebude jejímu hochovi 18 let, alkoholu se hodlá zcela vyhýbat. Na konci roku 2019 přivedla na svět druhé dítko, takže je dost možné, že bude abstinovat až do jeho osmnáctin.

Rumer Willis

Bez alkoholu žije řadu let také nejstarší dcera Demi MooreBruce Willise. S tím, že nepije, se na sociálních sítích svěřila v červenci 2017. Tehdy to vysvětlila tak, že si původně naordinovala suchý leden, jakýsi běžný detox, k němuž čas od času přistupuje skoro každý, ale nakonec se rozhodla pokračovat. Zjistila totiž, že se tak cítí lépe.

Jennifer Lopez

Herečka a zpěvačka Jennifer Lopez je velký dříč. Maká na sobě ve velkém, vypadá báječně a zřejmě za to vděčí i tomu, že nepije. Proč? Protože podle ní pití nesvědčí figuře ani pleti. A jak to dělá při přípitku na různých společenských akcích? „Je jasné, že připíjet vodou by bylo divné, tak si připíjím alkoholem, ale jen symbolicky, dám si vždy jen doušek,“ vysvětlila v roce 2003 magazínu InStyle.

Co je bezpečné množství a kolik už je moc: Pijete moc alkoholu? Takhle vaše tělo říká, že ano

Načítám