Hlavní obsah

Čí šaty připomínají pytel na odpadky a kdo musel čurat do kyblíku na led aneb Velkolepé róby hvězd

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko si představit, kolik na ně muselo padnout látky. Zatímco některé hvězdy spoléhají na mikrošaty, jiné jdou proti proudu a na červený koberec si vybírají obří róby, v nichž by se bez asistence ani nedostaly z auta. Komu se riskantní krok vyplatil a čí model byl přirovnán k pytli na odpadky?

Článek

Objem prý dělá dojem – a nejen ve vlasech! Sázkou na obrovské šaty si celebrity snadno zajistí pozornost, otázkou ale je, jestli bude mít jejich módní počin pozitivní, nebo spíš negativní odezvu. Která hvězda si podle vás vybrala správně a kdo to naopak nevychytal?

Sharon Stone

Hvězda Základního instinktu si koncem roku udělala výlet do Saúdské Arábie, kde se zúčastnila zahájení filmového festivalu Red Sea 2022. A postavu obepínající modely, které jsou pro ni charakteristické, tentokrát nechala doma. Na červeném koberci se objevila v pudrově růžových šatech bahrajnské značky Monsoori, ve kterých by se snadno dalo ztratit. Velké množství tylu ale vykompenzoval fakt, že šaty neměly rukávy a celku rozhodně pomohly i akcenty černé.

Foto: Profimedia.cz

Herečka vystoupila ze své komfortní zóny a přiléhavé šaty vyměnila za bohatou porci tyluFoto: Profimedia.cz

Kendall Jenner

Met Gala, které se pravidelně koná první květnovou neděli, dává hvězdám prostor pro vynesení odvážných a ano, i extra velkých rób. Jednu z nejdelších sukní si na ročník 2022 oblékla americká modelka, která se v reality show The Kardashians svěřila s historkou, která red carpet momentu předcházela. Cestou na akci se jí chtělo na malou, a protože situaci nebylo jak jinak vyřešit, bodyguard jí nabídl jedinou nádobu, kterou našel: kyblík na led. Modelka si počurala nohy a omlouvala se nejen svému okolí, ale i značce Prada, od které měla model zapůjčený.

Foto: Profimedia.cz

Kendall Jenner v modelu Prada, který před příjezdem na módní akci stihla připočuratFoto: Profimedia.cz

Jada Pinkett Smith

Nebýt manželů Smithových, o loňských Oscarech by se napsalo alespoň o polovinu článků méně. Už na červeném koberci byla manželka Willa Smithe k nepřehlédnutí – oblékla se do bohatě zdobené couture róby návrháře Jeana-Paula Gaultiera, která si ihned získala fanoušky i odpůrce. Téma šatů ale rychle vystřídala rána, kterou Will Smith uštědřil moderátorovi. Komik Chris Rock totiž vtipkoval na účet hereččina nového účesu.

Foto: Profimedia.cz

Jada Pinkett Smith si příští Oscary pravděpodobně odpustí – její manžel sem kvůli napadení moderátora deset let nesmí!Foto: Profimedia.cz

Lizzo

Jedno se téhle zpěvačce musí nechat – ví, jak na sebe strhnout pozornost. Královna obřích šatů přišla na předávání cen MTV 2022 v róbě Glenna Martense, kterou vytvořil pro značku Jean Paul Gaultier. Z toho, že je tento model přirovnáván k pytlům na odpadky, si rozhodně nic nedělala. Její stylista Brett Alan Nelson k tomu řekl, že se s negativními reakcemi počítalo: „Ani jednomu z nás to nevadí, protože to je couture, baby.“

Foto: Profimedia.cz

Z posměváčků si zpěvačka Lizzo nic nedělá – do avantgardního modelu se zamilovala na první pohledFoto: Profimedia.cz

Ariana Grande

Šaty princeznovského střihu si na Grammy 2020 oblékla americká zpěvačka. Sáhla po modelu návrháře Giambattisty Valliho. Italský mistr, který se specializuje i na haute couture, už léta dokazuje, že práci s tylem ovládá na výbornou. Otazníky vzbudila jen světle šedá barva, která jako by na šaty vůbec nepatřila.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka Ariana Grande jako moderní Popelka v šedém tyluFoto: Profimedia.cz

Lady Gaga

Mohla si vybrat lepší šaty na premiéru filmu Zrodila se hvězda? Těžko. Ačkoli jde o model z roku 2018, světle růžová róba s peříčky patří dodnes k tomu nejlepšímu, co jsme kdy na červeném koberci viděli. Unikátní couture šaty od Valentina tahle originální zpěvačka a herečka doplnila diamantovými náušnicemi Chopard a všem dokázala, že je dobrá nejen v hudbě a herectví, ale i v módě.

Foto: Profimedia.cz

Peříčkové šaty Lady Gaga jsou nezapomenutelnéFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez

Komedie Znovu ve hřenestárnoucí hvězdou v hlavní roli má podprůměrné hodnocení, přestože se mu herečka snažila udělat pořádné promo. Na premiéru snímku v roce 2018 vyrazila v ostře růžové róbě s tak dlouhou vlečkou, že se kvůli ní musela na akci dopravit (luxusní) dodávkou.

Foto: Profimedia.cz

Róba Giambattisty Valliho byla v přední části zkrácenáFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Nedostali jste chuť na cukrovou vatu?Foto: Profimedia.cz

Rihanna

Giambattista Valli potřetí. Když je řeč o obřích šatech, nelze vynechat model, ve kterém se v roce 2015 vydala slavná rodačka z Barbadosu na Grammy. Zpěvačka jen rok předtím získala prestižní cenu módní ikony od CFDA a dělala tak čest svému novému titulu. Vrstvené šaty se i po letech objevují v žebříčcích nejzajímavějších modelů, které se kdy na předávání hudebních cen objevily.

Foto: Profimedia.cz

Pamatujete na bonbonové šaty korunované módní ikony?Foto: Profimedia.cz

Jitka Čvančarová

Velkolepé šaty slovenského návrháře Borise Hanečky rozdělily Česko na dva tábory. Ne každý dokázal ocenit honosnou róbu z 25 metrů hedvábného dupionu. A zatímco některým vtípkům se zasmál i sám návrhář, narážky na hereččinu postavu byly jednoznačně za hranou. Oblíbená česká diva si šaty sama objednala a cítila se v nich maximálně dobře. A že si z kritiky zas tolik nedělala, dokázal i fakt, že si modrou róbu oblékla i rok poté. Po karlovarském festivalu ji vzala na Českého lva.

Foto: Profimedia.cz

O jejích šatech se mluvilo více než o filmech. Jitka Čvančarová na karlovarském festivalu v roce 2021Foto: Profimedia.cz

Barbora Poláková

Objemných šatů se nebojí ani výborná herečka a zpěvačka, která ráda sahá po tvorbě tuzemských návrhářů. V roce 2018 si na Českého lva oblékla model mladé návrhářky Agáty Seehákové, který se svou osobitostí dokázala přesvědčivě prodat. Škoda jen, že nesáhla po jiném psaníčku.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Barbora Poláková by mohla konkurovat zahraničním hvězdámFoto: Profimedia.cz

Anketa

Kdo si podle vás s šaty nejlépe poradil?
Sharon Stone
2 %
Kendall Jenner
3,5 %
Jada Pinkett Smith
2,2 %
Lizzo
0,5 %
Ariana Grande
3,4 %
Lady Gaga
42 %
Jennifer Lopez
1,8 %
Rihanna
2,3 %
Jitka Čvančarová
35,8 %
Barbora Poláková
6,5 %
Celkem hlasovalo 2957 čtenářů.

Reklama

Načítám