Hlavní obsah

Uma Thurman i Lucy Liu téměř nestárnou! 20 let od premiéry Kill Billa

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Quentin Tarantino, Uma Thurman, Lucy Liu a další hvězdná jména. K tomu tradiční tarantinovsky krvavé záběry, akční scény, skvělý soundtrack a filmový hit je na světě. Ano, řeč je o ikonickém snímku Kill Bill, od jehož uvedení do kin uplynulo neuvěřitelných 20 let! Jak se hvězdy filmu změnily?

Článek

Byla to jedna z největších filmových událostí. V roce 2003 vtrhl do kin nový film Quentina Tarantina Kill Bill a byla to jízda. Plakáty Umy Thurman ve žlutém kompletu kalhot a bundičky s lesknoucím se mečem v ruce a výrazem plným nenávisti a touhy po pomstě visely snad všude a asi nejslavnější song ze soundtracku k filmu Bang Bang (My Baby Shot Me Down) si pobrukoval nejspíš i ten, co nechtěl.

Děj filmu Kill Bill

Jen málokdo si nechal ujít příběh bývalé členky zabijáckého komanda Nevěsty, jinak také Černé mamby, co se po pěti letech probere z kómatu a vyrazí na cestu pomsty. Na jejím seznamu smrti je nejen její bývalý zabijácký šéf, ale i kolegyně z komanda – ti všichni se ji totiž v den její svatby, v den, kdy chtěla začít žít normálně a bez násilí, pokusili zabít a přitom vystříleli celou její rodinu a blízké.

V říjnu uplyne 20 let od uvedení prvního dílu do kin (Kill Bill 2 šel do kin o rok později), ale my máme pocit, jako by to bylo včera. Především při pohledu na fotky některých herců.

Uma Thurman

Foto: Profimedia.cz, Lionel Hahn - GettyImages.com

Uma Thurman jako Nevěsta z Kill Billa (vlevo) a Uma Thurman dnesFoto: Profimedia.cz, Lionel Hahn - GettyImages.com

Uma Thurman je úžasná herečka, Quentin Tarantino ji v minulosti nazval svou múzou. Zářila v jeho slavném filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí, takže nikoho nepřekvapilo, že si ji vybral i jako hlavní postavu do Kill Billa. A že to nebyla chyba, dokazují i nominace na Zlatý glóbus za nejlepší herečku v hlavní roli, a to za oba filmy, jedničku i dvojku. A ještě jedna věc nelze Umě Thurman upřít - vypadá pořád stejně.

Lucy Liu

Foto: Profimedia.cz, Michael Loccisano - GettyImages.com

Lucy Liu v ikonickém kimonu z Kill Billa (vlevo) a Lucy Liu, jak vypadá dnes Foto: Profimedia.cz, Michael Loccisano - GettyImages.com

V Kill Billovi hrála O-Ren Ishii alias Korálovce, královnu tokijského podsvětí, hlavu jakuzy, slavné japonské mafie, která za své zabijácké umění vděčí Billovi, šéfovi vražedného komanda. I O-Ren Ishii je zapletena do svatebního krveprolití, a je tedy na seznamu smrti Černé mamby a stává se její první obětí. Scéna jejich souboje na život a na smrt, kde proti sobě stojí ve tmě a na sněhu, jejich meče se lesknou a nakonec vzduchem letí kus lebky O-Ren Ishii s vlajícími černými vlasy, patří k těm ikonickým.

Kill Bill nebyl první akční film Lucy Liu, zazářila například v Charlieho andílcích, ale pravda, tohle byl trochu jiný level, minimálně co se drastičnosti týče. I při pohledu na fotografie téhle herečky, které od sebe dělí 20 let, máme pocit, že to musí být nějaká chyba. Kdyby někdo řekl, že byly pořízeny v jednom týdnu, věřili bychom tomu.

Daryl Hannah

Foto: Profimedia.cz, Amy Sussman - GettyImages.com

Daryl Hannah jako jednooká vražedkyně v Kill Billovi (vlevo) a dnes (vpravo)Foto: Profimedia.cz, Amy Sussman - GettyImages.com

Je neskutečně sexy, ale také zatraceně nebezpečná. Profi zabiják Elle Driver alias Kalifornský horský had je rovněž na seznamu smrti obávané Nevěsty. A ani s ní to nedopadne dobře, ale stejně nikdy z hlavy nedostaneme její zlověstné pískání, když v uniformě sestřičky kráčí nemocnicí s injekční stříkačkou, která nevěstí nic dobrého.

Sexy vražedkyni hrála Daryl Hannah, roli jí dal Tarantino v době, kdy už její sláva pohasínala (dřív se proslavila například komedií Žbluňk!, kde hrála s Tomem Hanksem, nebo dramatem Ocelové magnólie). Daryl byla skvělá a Tarantino znovu dokázal, že má rozhodně čich na to, koho do svých snímků obsadit, i když jeho hvězda pohasíná. I tahle herečka času úspěšně vzdoruje, to musíte uznat.

Michael Madsen

Foto: Profimedia.cz, Daniele Venturelli - GettyImages.com

Michael Madsen často hraje násilníky, třeba jako v Kill Billovi (vlevo)Foto: Profimedia.cz, Daniele Venturelli - GettyImages.com

Michael Madsen hrává díky své vysoké a vcelku mohutné postavě a typicky chraplavému hlasu hrubiány a násilníky poměrně často. Takovou roli dostal i od Tarantina - v Kill Billovi hrál Budda, buranského bratra obávaného šéfa komanda Billa. Jediného člena zabijácké bandy, kterého nezabila Nevěsta, ale jeho jednooká kolegyně Elle.

Za svou hereckou kariéru vděčí právě Tarantinovi. Ten ho totiž v roce 1992 obsadil do svého filmu Gauneři a to byl pro herce zlom. Madsen je známý tím, že spoustu rolí odmítl. Například ve filmech Zachraňte vojína Ryana (vzal to za něj George Clooney), Od soumraku do úsvitu, a dokonce měl být i Vincentem Vegou v Tarantinově hitu Pulp Fiction: Historky z podsvětí, kterého nakonec hrál John Travolta.

Vivica A. Fox

Foto: Profimedia.cz, Daniele Venturelli - GettyImages.com

Vivica A. Fox v Kill Billovi (vlevo) a dnes (vpravo)Foto: Profimedia.cz, Daniele Venturelli - GettyImages.com

Vivica A. Fox je spíš herečka menších rolí v béčkových filmech, ale to není rozhodně případ Kill Billa. I tady hrála vedlejší roli, další bývalou členku zabijáckého komanda. Je pravda, že v žádném podobně extra snímku se od té doby neobjevila, ale co už. Kdo může říct, že hrál v Kill Billovi!

Načítám