Hlavní obsah

Nejnáruživější filmové dámy. Samantha ze Sexu ve městě, ale i Vendulka utěšitelka

Foto: GettyImages.com, Profimedia.cz

Foto: GettyImages.com, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou nespoutané, náruživé, někdy tak trochu mrchy, které se nestydí jít si za svým. Užívají si vše, co jim život nabízí, boří tabu. Kdo by nemiloval tyto silné filmové postavy! Ovšem v reálném světě mimo stříbrné plátno by dostaly spíš nálepku lehkých žen.

Článek

Je jasné, že stříbrné plátno či obrazovka snesou víc než běžný život. Nikoho nevyvede z míry, když ve filmu někdo vraždí své nepřátele jako na běžícím páse. Často fandíme charismatickým padouchům, a i co se týče „počestných mravů“ jsme jako diváci vůči filmovým hrdinům a hrdinkám benevolentnější.

Sousedka, která by střídala chlapy jako ponožky, užívala si nezávazného sexu, doma by jejímu obýváku kralovala erotická houpačka a všude by se jí povalovaly sexuální hračky, by asi čelila spíš pomluvám. Jenže filmový svět je jiný. Proto tyhle dámy, v čele se Samanthou ze Sexu ve městě, milujeme, i když cenu za počestnost by nikdy nezískaly.

Samantha ze Sexu ve městě

Čtyři nerozlučné kamarádky a každá je jiná a unikátní svým originálním způsobem. Ale Samantha v podání Kim Cattrall je z nich nejvíc svobodomyslná, náruživá, milostně a sexuálně odvážná.

Miluje sex a nenechá se svazovat společenskými konvencemi. Když po nějakém muži touží, jednoduše ho sbalí a stráví s ním jen tolik času, kolik ona sama uzná za vhodné. A to nebývá moc dlouho, většinou hned v dalším díle jeho místo zaujme jiný krasavec. O svých dobrodružstvích navíc otevřeně mluví, žádné sexuální téma pro ni není tabu. Koneckonců Samantha je ta, která ve filmu Sex ve městě 2 na tradičním muslimském trhu vzbudí poprask vysypanými kondomy z kabelky, ale nebojí se na pohoršené muže křičet: Ano, kondomy, ano, já mám sex!

Foto: Profimedia.cz

Samantha v podání Kim Cattrall je nejnáruživější dámou z celé čtveřiceFoto: Profimedia.cz

Angelika

Angelika, markýza andělů, Báječná Angelika, Angelika a král, Angelika a sultán. To jsou čtyři filmy s francouzskou herečkou Michèle Mercier, které byly hitem koncem šedesátých let. Nejspíš i vaše maminka nebo babička u sledování osudů zrzavé sexy krásky téměř nedýchala a doufala ve šťastný konec velké lásky Angeliky a Joffrey de Peyraca.

Čert vem, že Angelika nejdřív lásku kulhajícího hraběte s velkou jizvou na tváři odmítala, protože ji nepřitahoval. Po čase ji okouzlil svou inteligencí, čestností a něhou a ona mu propadla. Osud jejich lásce ale ve všech filmech házel samé klacky pod nohy. Odděloval je od sebe, uvrhal je do životně nebezpečných situací. A když budeme neromantičtí a čistě realističtí morousové, budeme muset přiznat, že Angelika není svatá. Všechna příkoří a urputné hledání své životní lásky tak nějak průběžně prokládala mnoha milostnými avantýrami a aférkami. Svůj stesk po Joffreym mnohokrát utišila v náručí jiného muže.

Stiflerova máma z Prci, prci, prcičky

Stiflerova máma v podání úchvatné herečky Jennifer Coolidge je ikonickou komediální postavou. Nádherná sexy žena, která uchvátí spolužáka svého syna a uvede ho do tajů sexu, je jednoduše pojem. Koneckonců je to dáma, která dala vznik dnes už zlidovělému označení sexy ženy ve středním věku MILF.

A ano, když to sledujete v televizi, nejspíš se dobře bavíte. Ale představte si, že by nějaká Stiflerova máma takhle svedla vašeho pubertálního chlapce. Asi by tolik vašich sympatií neměla, že?

Vendulka utěšitelka z Básníků

Eva Jeníčková nemá na kontě žádné extra vysoké číslo úchvatných rolí, přesto patří do české filmové klasiky. Je to totiž Vendulka utěšitelka z ikonických komedií o Básnících a tuhle roli jí už nikdy nikdo neodpáře. Krásná, mladá, sexy, se super křivkami, která se nebála svých předností využít k lecčemu, včetně kariérního postupu. Baví nás, jak dokáže vyvést z míry nesmělého Šafránka, jak si poradí s vysoce postavenými pány a udělá díru do světa. Ale ruku na srdce, být to vaše spolužačka nebo kolegyně, obdiv pro ni nejspíš mít nebudete. Naopak, jen těžko se ubráníte poznámkám o kariéře přes postel a podobně.

Kathryn z Velmi nebezpečných známostí

Je krásná, sexy, pochází z bohaté rodiny. Je to rozmazlená a zhýčkaná teenagerka, kterou baví intrikovat a zahrávat si s osudy lidí ve svém okolí. Kathryn z Velmi nebezpečných známostí si užívá sexu. Umně využívá svých ženských zbraní ve svůj prospěch a běda tomu, kdo jí není po vůli. Ale vlastně je chvílemi i sympatická. Obzvlášť když zcela férově mluví o tom, že kdyby byla chlap, byl by její zhýralý životní styl důvodem k obdivu. Ale protože je žena, vnímají ji jako děvku.

Jenže vsadit se s nevlastním bratrem o to, zda svede nevinnou dívku, kvůli níž Kathryn opustil její přítel, je už trochu moc. Tuhle holku byste ve své blízkosti mít nechtěli.

Načítám