Hlavní obsah

Ženatý se závazky po letech. Jak vypadají Al a Peggy Bundovi?

Foto: Aaron Rapoport - GettyImages.cz

Foto: Aaron Rapoport - GettyImages.cz

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších sitcomů všech dob byl ten o rodině Bundových. Al Bunda byl ženatý se závazky, měl na krku línou manželku Peggy, hloupoučkou dcerunku Kelly a synáčka Buda, kterému se zapalovala lýtka. Každý ho štval něčím jiným, ale nedal by je. A herci se podporují dodnes. Kdo natáčí podcast a kdo se potýká s vážnou nemocí?

Článek

On sedí na gauči, ruku vraženou do kalhot a užívá si sledování televize. Jenže rodinka má pocit, že by se jim měl věnovat, ideálně tak, že je podělí bankovkami. Je vám scéna povědomá? Ano, začínal tak legendární seriál Ženatý se závazky. První díl se vysílal v roce 1987, poslední o deset let později. Měl 11 sérií, úvodní píseň nazpíval Frank Sinatra a během let získal řadu ocenění.

V čem byl jedinečný a díky čemu si jej diváci tak oblíbili? Místo rodinné idylky, kterou televizní tvorba s oblibou předváděla, ukázala tato show rodinu spíše dysfunkční, kde si jednotliví členové umí pěkně od plic vynadat. To vše obaleno geniálními slovními přestřelkami a vtipnými hláškami. Které z herců seriál proslavil a kdo dnes slaví narozeny?

Al Bunda: Ed O'Neill

Legendární otec rodiny a prodejce dámských bot, který má často pocit, že jeho autorita dosahuje záporných hodnot a všichni jen čekají, až vysolí peníze. Al Bunda je všechno, jen ne šťastný. Chce mít klid na gauči u televize a svých dětí a ženy má dost často plné zuby:

Al: Peggy, opravdu jsou ty vánoční ozdoby nutný? Je květen!

Peggy: V prosinci mi řekneš díky!

Al: Když se rozvedeš v listopadu.

Herce Eda O'Neilla postava Ala Bundy celosvětově proslavila a dnes má hvězdu na hollywoodském chodníku slávy. Než se stal hercem, hrál fotbal a byl i učitelem. Nyní se kromě herectví věnuje bojovému umění jiu-jitsu, je držitelem černého pásku. Sní o tom, že bude mít prsten ze Super Bowlu, protože je obrovský fanoušek amerického fotbalu.

Ač má za sebou řadu dramatických rolí ve filmech a v divadle, diváci jej milují v komediálních seriálech. Jeho Jay Pritchett v Takové moderní rodince je opět trochu morous, ale radost do života mu přinese krásná, výrazně mladší, energická manželka Glorie v podání Sofíi Vergary. Herec dnes slaví 77. narozeniny a jeho činorodost je obdivuhodná.

Foto: Aaron Rapoport - GettyImages.com, Profimedia.cz

Pár kilo přibral a naopak mu ubyly vlasy, ale vypadá velmi spokojeně a rozhodně se neodebral do důchodu.Foto: Aaron Rapoport - GettyImages.com, Profimedia.cz

Peggy Bunda: Katey Sagal

Herečka Katey Sagal pochází z umělecké rodiny a za ztvárnění role Peggy byla několikrát oceněna. Však byla také legendární. Žena v domácnosti, která se pro práci rozhodně nenarodila, má pečlivý účes, dokonalý make-up a cupitá si životem na vysokých podpatcích.

Peggy: Jsem v pekle?

Al: Ne, Peggy, kdybys byla, sedíš na trůnu a ďábel balí.

Pravda je, že její seriálový vzhled byl tak přepálený, že je nyní takřka k nepoznání. Rusé vlasy už dávno nemá, vrstvu make-upu také náležitě ztenčila a vypadá báječně.

Po skončení natáčení hrála v řadě dalších filmů a seriálů, např. advokátku Rebel bez právnického titulu, její hlas je známý fanouškům seriálu Futurama a patří Leele. Na svém instagramovém účtu sdílela i fotku s herečkou Kaley Cucuo ze seriálu Teorie velkého třesku. Proč? Hrála jí opakovaně matku.

Foto: Profimedia.cz

Herečka nosí v civilu přirozené vlasy i tenčí vrstvu make-upu a vypadá absolutně skvěle.Foto: Profimedia.cz

Kelly Bunda: Christina Applegate

Hrála hloupoučkou blondýnku Kelly, které otec něžně říká Melounku a jež je, mírně řečeno, velmi oblíbená mezi chlapci. Hodná holka to byla.

Kelly: Tati, ty jsi tak hodnej. Až umřeš, určitě projdeš reinkartónovací.

Herečka se vymanila ze škatulky hloupé blondýnky a svou slávu dokázala zúročit. Hrála hlavní role v několika seriálech a především v tom posledním ukázala, jak skvělá je herečka. Smrt nás spojí se stal hitem. Zároveň se ale u Christiny Applegate objevila zákeřná choroba, v roce 2021 jí byla diagnostikována roztroušená skleróza, která jí výrazně zasáhla do života. Má omezenou schopnost pohybu a kvůli lékům přibrala i na váze.

Prohlásila, že kvůli nemoci už s intenzivním hraním končí, a bude to těžké i proto, že v minulosti jí její profese pomáhala nemyslet na trable v soukromém životě (rozchody, rakovina prsu).

Foto: Profimedia.cz

Z role sexy blondýnky dávno vyrostla, dnes je její prioritou zdraví.Foto: Profimedia.cz

Bud Bunda: David Faustino

Z rodiny Bundových byl zřejmě nejchytřejší, on však toužil především po uznání něžného pohlaví. Bud Bunda nebyl zrovna typ krasavce a diváky bavil svou neohrabaností.

Bud: Tak, Bucku, teď jsme tu jen ty a já. To je klid.

Pes Buck: …viděl jsem pornáč, kterej takhle začínal….

Pro herce byla tato role rozhodně životní, žádnou takto zásadní již poté nedostal. Měl hudební klub, občas rapoval a hrál spíše epizodní role v televizních projektech, vytvořil i vlastní webový seriál Star-Wings a věnoval se dabingu.

Foto: Ron Galella, Ltd. - GettyImages.com, Profimedia.cz

Ač oslaví příští rok padesátku, vypadá stále jako kluk.Foto: Ron Galella, Ltd. - GettyImages.com, Profimedia.cz

Reklama

Načítám