Hlavní obsah

Zemřela Raquel Welch, nejžádanější žena světa. V jakém oblečku fascinovala svět a v čem podnikala?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Po krátké nemoci zemřela americká herečka Raquel Welch, bylo jí 82 let. O smrti informovala její nejbližší rodina.

Článek

Raquel Welch patřila v 60. a 70. letech k největším sexsymbolům, které se objevovaly na filmovém plátně. Podle časopisu Empire byla dokonce jednou ze sta nejpřitažlivějších žen kinematografie. Ovšem hezká tvář nebyla její jediná devíza, Raquel Welch měla i veliký herecký talent, který byl oceněn Zlatým glóbem.

Měla dvě děti, syna Damona a dceru Tahnee, ve vztazích ale často tápala, prošla si hned několika manželstvími a nespočtem vztahů.

Jak dobře znáte tuto fascinující ikonu? Ukažte se v testu a zavzpomínejte na Raquel Welch, která zemřela 15. února ve věku 82 let.

1. Raquel Welch chtěla být od dětství herečkou. V sedmi letech začala navštěvovat hodiny baletu, ale v pubertě se ho vzdala, protože jí lektor řekl, že:
2. Herečka získala v dospívání několik korunek krásy, které jí otevřely cestu ke kariéře modelky. Protože chtěla být opravdu finančně nezávislá, začala si k tomu přivydělávat jako:
3. V roce 1959 – to jí bylo devatenáct – se vdala za spolužáka ze střední školy a brzy porodila syna Damona, za další dva roky přišla dcera Tahnee. Manželství se po pěti letech rozpadlo. Kolikrát se Raquel Welch stihla za svůj život vdát?
4. Rok 1966 byl pro herečku přelomový. Zahrála si hned dvě hlavní role, a to ve filmu Fantastická cesta a v dramatu Milion let před Kristem, a stala se z ní mezinárodní hvězda. V druhém snímku na sebe výrazně upozornila, protože byla oděná pouze do:
5. Jak se jmenuje western, ve kterém si v roce 1969 zahrála krásnou indiánku jménem Sarita?
6. V roce 1973 zazářila ve slavném snímku Tři mušketýři, kde ztvárnila postavu Constance Bonacieux, a získala za to Zlatý glóbus. Který hrdina – hrál ho okouzlující Michael York – se do ní v příběhu zamiloval?
7. Mezi úspěšné snímky Raquel Welch patří také výtečná francouzská komedie Zvíře (1977), kde excelovala po boku Jeana-Paula Belmonda. Jakou roli zde ztvárnila?
8. V roce 1984 vydala herečka knihu s názvem Raquel: Program celkové krásy a tělesné zdatnosti Raquel Welch, která se stala okamžitě mezinárodním hitem. Jaký typ cvičení ji k napsání inspiroval?
9. Jako podnikatelka sklidila Raquel Welch také velký úspěch tím, že představila svou vlastní kolekci:
10. Její dcera Tahnee se snažila prosadit jako:

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Reklama

Související témata:
Raquel Welch

Načítám