Hlavní obsah

Táňa (60): Smutná tvář je pryč, sebevědomí se vrátilo!

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledních deset let bylo pro Táňu opravdu náročných a bohužel se jí všechno trápení, které musela prožít, vepsalo i do tváře. S tím se ale rozhodla něco udělat! Jak to dopadlo?

Článek

Ne vždy má člověk v životě dobré období a někdy se to sejde tak, že se trápení nakupí a provází nás i několik let. O tom ví své Táňa (60). Bohužel se jí starosti „vepsaly“ do tváře, a když loni oslavila šedesáté narozeniny, rozhodla se splnit si svůj sen o omlazení obličeje. Chtěla to udělat hlavně pro sebe, ale také proto, že jako asistentka v účetní kanceláři je vždy tou první tváří, se kterou se klienti setkávají.

Krok pro lepší budoucnost

„Ten smutný obličej, to jsem nebyla já,“ vypráví Táňa o důvodech, proč se rozhodla pro zákrok plastického chirurga. „Přála jsem si, aby moje tvář znovu zářila, aby na mně bylo znát, že jsem optimistická a vitální.“ Chtěla vypadat taková, jaká ve skutečnosti je, tedy akční: ráda tráví čas aktivně, ve společnosti rodiny či přátel, jezdí na kole, miluje lyžování, několikrát za týden hraje squash za amatérskou ligu a ráda si zajde do kina nebo divadla. Pro tohle všechno – a také pro víru najít ještě životního partnera – se odhodlala podstoupit zákrok MyFaceLift.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Táňa chtěla, aby její obličej nevypadal tak smutný… A podařilo se!Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Chtěla jsem být přirozená

Jít na první konzultaci na kliniku Medicom Clinic ji stálo trochu odhodlání, přitom měla paní Táňa jasno: „Chtěla jsem vypadat mladší, ale přirozeně.“ A přesně tak to také hned v úvodu řekla plastickému chirurgovi Tomáši Ventrubovi. Táňa před konzultací prý téměř nespala, protože šla do neznáma, a navíc měla obavy z toho, že bude operace bolet. Tomáš Ventruba ji ale upokojil – přesně jí vysvětlil, jak bude vše probíhat, takže už z první konzultace odcházela zcela v klidu.

Paní Táňa si přála přirozený výsledek, zvolili společně s operatérem zákrok MyFaceLift: „Velmi mě zaujaly zkušenosti žen, které ho už podstoupily a psaly, že jejich okolí změnu k lepšímu připisovalo kvalitnímu odpočinku, nikoli plastické operaci.“ A právě to byl i její cíl.

Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Nemocnice na Bulovce, o tomto zákroku říká: „Facelift je vysoce vyhledávaný zákrok ve věkové kategorii nad padesát let, i když zájem o tuto operaci mívají často i mladší klienti. Správně zvolená technika a zákrok provedený erudovaným chirurgem vede k velice přirozené rejuvenaci spodní poloviny obličeje a krku. Obličej po operaci neztrácí své přirozené rysy, ale přitom vypadá svěží a má ostřejší kontury krku a čelisti, což je známka mládí.“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Zákrok MyFaceLift nevyžaduje celkovou anestezii ani moc dlouhou rekonvalescenci, ale výsledek je patrný na první pohled.Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Sebevědomí je zpátky

Výhodou tohoto zákroku je nejen přirozený vzhled, ale i to, že se dá zvládnout dokonce jen v lokální anestezii. „U paní Táni jsem provedl zákrok MyFaceLift. Celkově to trvalo zhruba dvě hodiny. Výkon proběhl v lokální anestezii, která organismus – na rozdíl od celkové narkózy – zatíží jen minimálně. Tvář vypadá po zákroku mladistvě a výsledek je patrný téměř okamžitě. Pooperační bandáž pak pacientka nosila jen 48 hodin po výkonu,“ popisuje operatér Tomáš Ventruba.

I pro Táňu byla výrazně kratší doba rekonvalescence příjemná. Včetně toho, že se už po sedmi dnech domácího léčení mohla vrátit do práce. „Výsledkem operace jsou ostřejší kontury obličeje, pěkný krk i brada. To všechno za to odhodlání stálo. Když se na sebe teď podívám, cítím se jistější a myslím, že i okolí moji změnu zaregistrovalo. Já sama cítím, že mi to zvedlo sebevědomí,“ konstatuje Táňa.

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Reklama

Načítám