Hlavní obsah

Sterilovaná zelenina na bramborový salát

Hodnocení:
(4)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Zavařená zelenina vám usnadní práci při přípravě mnoha jídel. Zkuste náš super tip, který se hodí například do lahodného bramborového salátu.

Ingredience pro:
10 sklenic
Nálev
  • 1.1 l vody
  • 250 ml octa 8%
  • 100 g cukru krystal
  • 30 g soli
  • 10 tabletek cukerínu
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky mletého nového koření
  • 1/2 lžičky hořčičných semínek
Zelenina k zavaření
  • 1 kg mrkve
  • 250 g celeru
  • 250 g petržele
Článek

Postup

Krok 1: Nejdříve svařte nálev – stačí do vody přidat ostatní suroviny a asi 10 minut povařit.

Krok 2: Mrkev, celer i petržel očistěte, nakrájejte na kostičky a naskládejte střídavě do sklenic.

Krok 3: Zalijte nálevem, zavíčkujte a sterilujte 20 minut, při 80 stupních Celsia.

Určitě vyzkoušejte zavařit i okurky. Je to snadné, podívejte se na našich 5 osvědčených receptů.

ynezorPumanzeSaNyknalC
18. 8. 2014

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.