Hlavní obsah
3,1
(15)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zavařená zelenina vám usnadní práci při přípravě mnoha jídel. Zkuste náš super tip, který se hodí například do lahodného bramborového salátu.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 sklenic
Nálev
  • 1,1 l vody
  • 250 ml octa 8%
  • 100 g cukru krystal
  • 30 g soli
  • 10 tabletek umělého sladidla
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1/2 lžičky hořčičných semínek
Zelenina k zavaření
  • 1 kg mrkve
  • 250 g celeru
  • 250 g kořenové petržele
Článek

Postup

01.

Nejdříve svařte nálev – stačí do vody přidat ostatní suroviny a asi 10 minut povařit.

02.

Mrkev, celer i petržel očistěte, nakrájejte na kostičky a naskládejte střídavě do sklenic.

03.

Zalijte nálevem, zavíčkujte a sterilujte 20 minut, při 80 stupních Celsia.

Určitě vyzkoušejte zavařit i okurky. Je to snadné, podívejte se na našich 5 osvědčených receptů.

Reklama

Načítám