Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zavařená zelenina vám usnadní práci při přípravě mnoha jídel. Zkuste náš super tip, který se hodí například do lahodného bramborového salátu.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 sklenic
Nálev
  • 1,1 l vody
  • 250 ml octa 8%
  • 100 g cukru krystal
  • 30 g soli
  • 10 tabletek umělého sladidla
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1/2 lžičky hořčičných semínek
    10
Zelenina k zavaření
  • 1 kg mrkve
  • 250 g celeru
    9
  • 250 g kořenové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejdříve svařte nálev – stačí do vody přidat ostatní suroviny a asi 10 minut povařit.

02.

Mrkev, celer i petržel očistěte, nakrájejte na kostičky a naskládejte střídavě do sklenic.

03.

Zalijte nálevem, zavíčkujte a sterilujte 20 minut, při 80 stupních Celsia.

Určitě vyzkoušejte zavařit i okurky. Je to snadné, podívejte se na našich 5 osvědčených receptů.

Načítám