Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Salát s uzenou makrelou, vejci a olivami je velmi jednoduchý a dobrý způsob, jak dostat více ryb do vašeho jídelníčku.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks šalotky
  • 1/2 ks hlávkového salátu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 ks uzené makrely
    4
  • 1 vanička cherry rajčat
  • 8 ks černých oliv
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 lžíce balzamikového octa
    12
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Salát natrhejte, rajčátka, cibulku a olivy nakrájejte na kolečka, rybu zbavte kostí a maso rozdělte na kousky, oloupaná vejce nakrájejte na čtvrtky. 

02.

V míse promíchejte salát, rajčátka, šalotku a olivy a salát rozdělte na talíře. Poklaďte rybou a vejci, zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem, osolte a posypte hrubě mletým černým pepřem.

Načítám