Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Opečte si vinnou klobásu a podávejte ji na listech salátu s paprikou, hovězí šunkou a grilovaným sýrem. Ručíme za to, že si pochutnáte.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g vinné klobásy
    1
    7
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 50 g hovězí šunky
  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 1 ks oranžové papriky
  • 200 g sýru na grilování
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Salát natrhejte, z papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji na nudličky. Hovězí šunku nebo jinou plátkovou uzeninu pokrájejte a zprudka orestujte dokřupava. 

02.

Vinnou klobásu na druhé pánvi opečte ze všech stran dozlatova, stejně jako plátky sýra. 

03.

Do mísy dejte salát, papriku, orestovanou křupavou uzeninu, bazalku, olej a citronovou šťávu, osolte a dobře promíchejte. Salát rozdělte na talířky a podávejte s vinnou klobásou a sýrem.

Související témata:

Načítám