Hlavní obsah

Žena snů: 7 věcí, které by měla udělat každá novomanželka

Foto: katielittle, Shutterstock.com

Foto: katielittle, Shutterstock.com

Reklama

Doba těsně po vstupu do manželství je tak vzrušující! Také vyhlížíte svůj nový společný život a máte o něm jasnou představu? Nenechte si ji zakalit žabomyšími válkami. S těmito novomanželskými tipy si mnohé usnadníte. Staňte se ženou snů!

Článek

Prvních devět měsíců manželství je podle portálu Fiera, který se zabývá partnerstvím a sexualitou, napínavých, zábavných, a někdy možná i náročných. Novomanželé se přizpůsobují nové situaci, snaží se zvyknout si na označení „my“. Způsob, jakým se jedinci se změnou rodinného stavu v tuto dobu vyrovnávají, prý podle uvedeného portálu ovlivňuje partnerství na několik let dopředu.

Mimochodem, muž i žena mají určité povinnosti. Jaké jsou ty vaše? Těchto sedm věcí by do devíti měsíců od svatby měla udělat každá novomanželka. Jde totiž o témata, která zpravidla žádný muž nebude řešit první!

1. Naučte se praktičnosti

Svatba je krásný den, ale manželství je dlouhodobý projekt, který si žádá praktičnost. To znamená, že je nutné již od líbánek diskutovat o každodenních záležitostech a zážitcích. Naučte se spolupracovat, pokud jde o běžné věci, které tvoří vaše manželství. Třídění praktických denních detailů odstraňuje potenciální napětí a nechává vás oba volně si vychutnávat prvních pár měsíců „chomoutu“.

2. Dohodněte se na financích

Pokud u oltáře řeknete „ano“, stanou se finanční prostředky součástí společného života. Ostatně, podle všemožných statistik jsou právě finance hlavní příčinou partnerských sporů, zvlášť pokud si dvojice již na začátku manželství nestanovila pravidla. Souhlasíte s domácím rozpočtem? Kdo z vás bude platit hypotéku nebo leasing na auto? Mluvte o tom, kdo z vás má jaký díl odpovědnosti, popřípadě si stanovte částku, jež může být měsíčně utracena za zábavu. Nikdo z vás si tak nebude připadat zneužívaný nebo utlačovaný.

Foto: stockfour, Shutterstock.com

O penězích začněte mluvit brzy a bez emocí. Čím dříve si ujasníte společný postup, tím lépeFoto: stockfour, Shutterstock.com

3. Vytvořte si vlastní tradice

Každá rodina má své vlastní tradice. V dětství vám neseděly? Vytvořte si vlastní. Po svatbě je totiž ten správný čas na budování osobní stopy. Pokud se blíží nějaké svátky nebo narozeniny, promluvte si o tom, jak tyto události chcete oslavit – jako pár. Podle odborníků z výše uvedeného portálu se tak vaše manželství stane silnější.

4. Respektujte manželovu rodinu

Po svatbě získáváte novou rodinu. I když je možná těžké respektovat tchyni nebo tchána, kteří k vašemu manželství mají určité výhrady, války nikam nevedou. Věnujte nějaký čas poznání „protistrany“, snažte se najít nějaká pozitiva, pečujte o kultivaci vašeho společného vztahu. Vadí-li vám nějaká konkrétní věc, například když se nová maminka okatě plete do toho, kdy máte mít děti, promluvte si s vaším partnerem. Jednotný postoj vás obou je pro manželství dobrou vizitkou.

Foto: sirtravelalot, Shutterstock.com

Počítejte s tím, že si neberete pouze partnera. Získáváte novou rodinu. Najděte společná témata a upevněte si poziceFoto: sirtravelalot, Shutterstock.com

5. Začněte si plánovat sexy chvilky

S prací a každodenním životem se velmi lehce vášnivé noci promění v plytké sledování televize. (Stává se to mnohem rychleji, než si myslíte!) Proto si sexy chvíle začněte plánovat a klidně i zapisovat do kalendáře, jakkoli to zní neromanticky. Tento praktický přístup vám může zachránit manželství! À propos, když jste spolu, věnujte si plnou pozornost, to znamená žádné telefony ani tablety!

6. Naslouchejte

Neshody jsou v manželství nevyhnutelné – a prvních devět měsíců je v podstatě krizových, neboť vy i partner ještě můžete mít v podvědomí zakódován single život bez závazků. Ten se postupně mění v kompromisy. Prvně se naučte naslouchat, aniž byste soudily a zbrkle vyjadřovaly své pocity. K určité sebestřednosti v této oblasti mají ženy často sklony, proto na sobě musíte zapracovat patrně jako první a jít partnerovi příkladem. Nezapomeňte, že je vaším týmovým kolegou, se kterým pracujete na řešení problémů. Svůj názor tedy říkejte až poté, co ho vyslechnete.

7. Sdělte si, co byste spolu chtěli dokázat

Ani motivace se v manželství neztrácí. Prvních devět měsíců je ideální dobou na to, abyste si coby pár určili, čeho chcete dosáhnout. Je to nové bydlení či nějaká investice? Sepište si seznam a postupně ho kontrolujte. Nemá-li manžel žádné vize, jako novomanželka ho můžete inspirovat. Vaše nadšení se jistě stane nakažlivé….

A co děláte vy proto, abyste „přežili“ manželství?

Reklama

Načítám