Hlavní obsah

Pouštíte psa do postele? Chyba! Kazí to váš intimní život

Foto: BATMANV, Shutterstock.com

Foto: BATMANV, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen vy, on a váš Žeryk nebo Micka. Že právě tohle je u vás v ložnici normální? Tak to se pohybujete na tenkém ledě. Tři v posteli se může vašemu vztahu pěkně vymstít.

Článek

Podle spotřebitelského průzkumu agentury GfK považuje drtivá většina Čechů svá domácí zvířata za členy rodiny. Je ale v pořádku i to, že si je bereme do postele? Koučové partnerských vztahů a sexuologové varují. Například psycholožka Bat Sheva Marcusová z New Yorku, která se specializuje na ženskou sexualitu tvrdí, že je až neuvěřitelné, jak moc ovlivňují domácí zvířata milostný život páru. Negativně, samozřejmě. A není sama.

Někdo tu je

Podle Marcusové dovolují lidé svým zvířecím společníkům všechno, ale zároveň se pak diví, když odmítnou na jejich žádost opustit prostor, který přirozeně obývají – lidskou postel. Kdo pak může takovou Tlapičku vinit z maření sexuální předehry? Nikdo, jen sám majitel. Jenže ten, než aby čelil nesouhlasu zvířete s vystěhováním do předsíně, radši ho taktně odsune na okraj postele s tím, že přeci němá tvář nemá z lidských sexuálních hrátek rozum. Ona ne, ale partner a vy ano. Vlastně to není rozum, ale vaše podvědomí, kdo zpozorní. Podprahově totiž velmi dobře vnímáte, že spolu nejste sami a proto se nedokážete pořádně uvolnit, ani druhého na sto procent vnímat. Přitom si toho nemusíte být vůbec vědomi.

Brooklynská spisovatelka Sassafras Lowery vypracovala pětidílný plán pro majitele psů, kteří chtějí mít zdravý sexuální život. Ve stručnosti radí toto:

Foto: Nastya Dubrovina, Shutterstock.com

Přítomnost třetího, i když jde o zvíře, narušuje párovou intimituFoto: Nastya Dubrovina, Shutterstock.com

5 pravidel americké pejskařky Sassafras Lowery

  1. Každý na své místo - Snažte se pro každého člena domácnosti vymezit osobní prostor. Spaní čtyřnohých kamarádů v posteli by mělo být pouze výjimečnou událostí
  2. Milujte se bez psa - Sassafras Lowery radí „odklidit“ psa nebo kočku na jeho místo vždy, když se schyluje k romantice. Budete se moci lépe soustředit na mazlení
  3. Nedělejte výjimky - V rozkazech buďte důslední – je to především pro dobro zvířete, jinak se bude cítit nejisté
  4. Často perte - Pokud si občas berete psa do postele, dbejte na hygienu ložního prádla. Chlupy v ústech (nebo dokonce v rozkroku) během milování nikoho nepotěší
  5. Nevymlouvejte se na ně - odle Lowery se lidem hodí, že s nimi spí zvíře v posteli i jako výmluva, když nemají na sex chuť. Je to krátkodobé, protože když pak chuť mají, přítomnost zvířete zaregistruje jejich podvědomí, které jim pak nedovolí si sex pořádně užít

Postel je pro dva

I když milujete své domácí mazlíčky, postel patří jen vám. Odehrávají se v ní důvěrné věci, je to útočiště, svatyně i relaxační zóna, která poskytuje útěchu a potěšení páru. Lze se v ní svěřovat, milovat, poskytovat důvěrné rozhovory, přinášet různá řešení i návrhy. I když pes nebo kočka do těchto osobních aktivit přímo nezasahují, mohou narušit křehkou rovnováhu pouta mezi partnery. Tak na to myslete, až zase příště dáte přednost drbání měkkého kožíšku před mazlením se svým milým.

A jak to vidíte vy? Narušuje domácí mazlíček váš intimní život?

Načítám