Hlavní obsah

Ženská nevěra: Nejčastějším důvodem je nespokojenost s manželským sexem!

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesoulad povah, hádky, samota, vzájemné odcizení... Důvodů, proč ženy podvádějí své muže, je několik. Uhodnete ale, který se momentálně drží na prvním místě? Pánové si to všechno možná způsobují úplně sami!

Článek

Mít milence je něco jako trend. Má ho Kamila, Lýdie i Marcela – a poslední jmenovaná s ním dokonce čeká dítě, o kterém si manžel myslí, že je jeho. Co vězí za tím, že nejen muži, ale i ženy kolikrát nectí manželské sliby? Všechno začíná a končí v ložnici!

Illicit Encounters, britská on-line seznamovací služba pro ženaté a vdané, kteří si chtějí užít bez toho, aby utajovaný poměr ohrozil jejich manželství, vyzpovídala pět set žen okolo čtyřiceti let věku. A téma? Spokojenost se sexuálním životem.

Když péče, tak se vším všudy

Společnost chtěla zjistit, jak je možné, že meziroční nárůst počtu „chtivých“ dam hledajících sexuální dobrodružství je více než třicet procent – v rámci zmíněné „střední“ věkové kategorie. Výsledek asi není nijak překvapivý: v souvislosti s nevěrami hraje důležitou roli spokojenost v ložnici.

86 procent dotázaných žen totiž odpovědělo, že se na stránky seznamky přihlásily, protože nejsou spokojeny s intimním životem. Ve druhém a podrobnějším kole ankety se zjistilo, že mezi nejčastější důvody „k lovu milence“ je úplná ztráta zájmu o sex ze strany manželů – aspoň tak to hodnotilo 39 procent dotázaných.

Ty nechceš, ale co já?

Dalších 31 procent nespokojených uvedlo, že partner odmítl v ložnici experimentovat, zatímco 20 procent žen na rovinu přiznalo, že se jejich intimní život zhroutil vinou sexuálních dysfunkcí, které se u manžela objevily. Pokud to chcete v číslech: obecně se až 78 procent dotazovaných žen, které intimně strádají, obrací k hledání milence a velká většina má reálný poměr s mladším mužem. Jak moc je to normální?

„Do manželství dnes vstupují oba partneři s podstatným fondem sexuálních zkušeností. Od manželství ženy – stejně jako muži – očekávají právo na sexuální rozkoš a mnohé považují bohatý a uspokojující sexuální život za podmínku úspěšného manželství. Nejsou-li spokojeny, neváhají hledat jinde,“ zastává názor sexuolog Radim Uzel, který se o tomto fenoménu zmiňuje ve své knize „Nevěra a co s ní“.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Ženy, které nejsou spokojeny s manželským sexem, se zcela běžně oddávají sexu s mladšími muži a rozkoš hledají i na seznamkáchFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Sex jako nutná potřeba

Podle sexuologa výzkumy ukazují, že ve svazcích trvajících déle než pět let je podíl těch, kdo mají zkušenosti s nevěrou, mezi muži a ženami vyrovnaný. Potvrzuje se tedy, že i ženy mají právo na rozkoš – a nebojí se pro ni udělat všechno. A to klidně i riskovat na seznamovacích portálech pro ženaté a vdané.

Christian Grant, mluvčí zmíněné seznamky, k tématu dodal, že nedostatek vášně a sexu je nepochybně největším problémem v jakémkoli vztahu. „Naštěstí existuje cesta, která přichází ve formě erotických hraček. Ale nutno dodat, že celé je to složitější. Když se vám podaří seznámit se s mladší, energičtější a živější verzí manžela, která vám poskytne všechno, po čem sexuálně toužíte, je velmi obtížné říci ne. Stále rostoucí počet starších žen, které tyhle mladší muže určené pro rozkoš hledají, dokazuje, jak to v dnešním světě funguje,“ objasňuje Christian Grant. Co k tomu dodat?

Muži nemají jednoduchou pozici. Současnou ženu totiž charakterizuje rovnoprávnost, sebevědomí, reprodukční svoboda, svoboda v rozhodování, nezávislost a také příležitost. Kdo s tímhle udrží krok, vyhrává….

A jak svoje manželství a sexuální život hodnotíte právě vy?

Načítám