Hlavní obsah

Ženská viagra? Zbytečnost! 6 tipů, které pro vás udělají lepší práci

Foto: Tony Bowler, Shutterstock.com

Foto: Tony Bowler, Shutterstock.com

Reklama

Jste se sexuálním apetitem či energií trochu na štíru? Znovuobjevte své vášně, chutě, půvaby i prohřešky lásky s naprosto bezpečnými a zároveň účinnými stimulanty libida. Dáte přednost energetickým vibracím, nebo přenosu dopaminu v mozku?

Článek

Flibanserin, v USA prodávaný pod obchodním názvem Addyi, je lék určený pro léčbu nízkého libida zvláště v období před přechodem. O tom, jestli ženy tuhle „ženskou Viagru“ doopravdy potřebují, se mluví už hodně dlouho, stejně jako o vedlejších účincích preparátu, mezi které patří nízký krevní tlak, omdlévání, únava a celkové pocity slabosti. V souvislosti s ním a s vymoženostmi moderní doby ale nezapomínejte na starou školu: spousta skvělých a osvědčených sexuálních taktik nevyžaduje žádný lékařský předpis, a mnohdy dokonce ani žádné peníze. Co všechno pro své libido můžete udělat?

1. S předehrou začněte s předstihem

„Odeslání sexy textové zprávy vám může, s ohledem na vzrušení, poskytnout dobrý náskok,“ říká americká psycholožka, socioložka a sexuoložka Yvonne Kristin Fulbright pro magazín Health. Předehra se tak může odstartovat třeba již brzy ráno…

2. Používejte mantru „óm“

Chcete-li zvýšit touhu, vzrušení a posílit orgasmus, osvojte si základní jógovou mantru. Jistá studie, jíž se zúčastnilo 22 žen, které několikrát týdně nahlas vyslovovaly mantru óm (což je známý jógový symbol, mantra absolutna či sjednocení), zaznamenaly neuvěřitelné změny. Ač se tomu skoro nechce věřit, zdá se, že vibrace při vyslovování slabiky „óm“ posilují pánevní svaly, které násobí svoje schopnosti. Vydržíte „ómovat“ aspoň tři měsíce?

3. Jezte sexy potraviny

Víte, že avokádo je dobré pro vaše tělo i libido? Tento plod hruškovce přelahodného je plný nenasycených tuků, takže je skvělý pro srdce a tepny. V překladu to znamená, že pomáhá udržet krev na správných místech. Z afrodiziakálních bylinek a koření si můžete dopřát třeba anýz, muškátový oříšek, semínka římského kmínu či petržel – o té se traduje, že z ní čarodějnice připravovaly balzám k natírání těla a zvláště erotogenních zón.

Foto: Merla, Shutterstock.com

Jděte do hotelu – tamní atmosféra stupňuje sexuální vzrušeníFoto: Merla, Shutterstock.com

4. Zkuste změnu scenerie

„Nové prostředí zvyšuje vzrušení,“ říká Joel Block, americký psycholog se specializací na vztahy a sexualitu. Stačí, když si aspoň na chvíli zamluvíte hotel. Světoznámý americký psychoterapeut a sexuální poradce Ian Kerner, který se svojí kolegyní Kristen Mark z univerzity v Kentucky provádí výzkumy lidské intimity, tvrdí, že právě v hotelu dochází ke stimulaci přenosu dopaminu v mozku, což hraje velkou roli při stupňujícím se sexuálním vzrušení.

5. Dýchejte jinak než obvykle

V sexualitě může sehrát významnou roli i „pouhé“ dýchání. Pro podporu nárůstu milostných choutek je nutné soustředit se na pomalé hluboké nádechy a výdechy. To je recept psychiatričky a sexuální terapeutky Barbary Bartlik z New Yorku. Ta tvrdí, že když něčemu takovému přijdete na chuť, přesvědčíte ke spolupráci nejen tělo i mysl, ale i orgasmus, který se stane intenzivnější.

6. Řešte stres

Pracovní či partnerský stres může mít negativní vliv na vaše libido a můžete se s tím potýkat dlouhé měsíce. V těchto případech je vhodné dopady stresu minimalizovat meditativními technikami a hlavně řešit příčinu psychického vypětí – jinak se dostanete do bludného kruhu.

Sex snižuje stres a málo sexu jeho hladinu naopak zvyšuje, což potvrzuje doktor Ragnar Beer a jeho kolegové z univerzity v německém Göttingenu. Zkoumali sexuální život 32 tisíc mužů a žen a na základě toho říkají, že čím méně sexu máte, tím více práce si hledáte. Pak nemáte ani čas zastavit se nad taktikami, které přirozeně podporují vaše libido víc než kdejaký chemický preparát. Berte to jako cennou inspiraci pro Boží hod vánoční…

A jak své libido podporujete vy?

Reklama

Načítám