Hlavní obsah

Ženy a nová známost: Lásko, nenalíčenou mě neuvidíš minimálně měsíc!

Foto: thinkstock

Po ránu nikdo nevypadá jako modelka, ale jsou ženy, které nedopustí, aby je jejich přítel takto vidělFoto: thinkstock

Reklama

Už nějakou dobu randíte s novou známostí. Zatím vás přítel vždy viděl jen dokonale upravenou a nalíčenou. Kdy mu ukážete svou pravou tvář, tedy tvář bez make-upu? Prý ne dřív než za měsíc!

Článek

Podle nedávné studie, kterou zveřejnil britský deník Daily Mail, se většina žen děsí okamžiku, kdy je jejich nový přítel poprvé uvidí bez nalíčení. A tak řada z nich tento okamžik co nejvíce oddaluje nebo používá různé triky, kterými se snaží tomuto „odhalení“ zabránit.

Minimálně měsíc „lží“

Drtivá většina dotázaných žen, konkrétně 80 %, trvá na tom, že minimálně první měsíc je jejich nový přítel bez zásahu šminek neuvidí! Celých dvacet procent se kvůli tomu dokonce vyhýbá i sexu. Milování oddaluje ne kvůli obavám, studu a potřebě svůj protějšek více poznat, ale kvůli vidině rána, kdy se jejich nová láska probudí a spatří jejich tvář bez make-upu.

Ty, co přece jen sexu neodolají, pak používají nejrůznější triky, jak udržet svou „pravou tvář“ v tajnosti. Třetina z nich se vplíží do koupelny, když jejich milenec ještě spí, a tajně se tam nalíčí. Šedesát procent žen se pak raději večer ani neodličuje a ráno pak make-up jen mírně upraví.

Foto: thinkstock

Tajné ranní líčení je jedním z triků, které ženy používajíFoto: thinkstock

Bez make-upu? Nikdy!

Existují ale ženy, které jdou ještě dál. Jedna z pěti žen nedovolí, aby ji muž viděl nenalíčenou i dva měsíce a osm procent žen se k tomu odhodlá prý leckdy až po roce známosti. A pozor, celá tři procenta žen se svému partnerovi bez líčidel neukážou nikdy!

Jde o to, že většina žen pokládá make-up za jakousi součást své osobnosti. Vždyť 68 % procent žen tvrdí, že bez šminek se cítí jako nahé! I proto chodí třetina dotázaných žen nalíčená i do posilovny a čtvrtinu dam děsí představa, že by s nenamalovaným obličejem vyrazily byť jen do vedlejšího obchodu.

Jen pět procent z dotazovaných uvedlo, že by zvládly jít na rande, aniž by se před tím nalíčily.

Foto: thinkstock

Další možností, jak být pro přítele stále krásná, je vynechat večer odlíčení a ráno make-up jen mírně poupravitFoto: thinkstock

Proboha proč?!

Ptáte se, proč jsou ženy tak „závislé“ na make-upu? Odpověď 58 % je jednoduchá. Nalíčené prostě vypadáme lépe. Dalších osmadvacet procent z nich pak tvrdí, že nalíčené se cítí sebejistěji, více si věří. Celých dvanáct procent z nich pak má pocit, že bez make-upu by po nich muž už tolik netoužil, nepřipadaly by jim tak atraktivní. A děsivé je, že tři procenta žen mají strach z toho, že ve chvíli, kdy by je přítel spatřil nenalíčené, rozešel by se s nimi.

Navíc více než tři čtvrtiny dotázaných tvrdí, že společnost prostě od žen očekává, že se budou líčit, že je to jakási společenská a sociální norma. Něco, co slušné ženy jednoduše dělají.

Možná to zní strašidelně, ale Debra Robson, generální ředitelka britské společnosti nabízející semipermanentní make-up, to tak černě nevidí. „Výsledky studie mě nepřekvapily. Díky make-upu se ženy cítí víc sexy, atraktivnější a pro muže žádoucí. Líbí se mi, jak se my holky ráno plížíme do koupelny se nalíčit, abychom nezkazily představení z předešlé noci. Je přece přirozené, že chtějí ženy vypadat co nejlépe, obzvlášť v těch vášnivých začátcích vztahu,“ říká Debra Robson.

A co vy? Kdy vás partner poprvé uviděl nenalíčenou?

Reklama

Načítám