Hlavní obsah

Sexuální štěstí: Co vám ho zaručí? Na orgasmu ani velikosti nezáleží!

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Reklama

Sexuální štěstí? Muška jenom zlatá! Nebo je to snad úplně něco jiného? Blaženost, slastný vnitřní pocit, harmonie, radost, uspokojení. Jak něčeho takového dosáhnout? Tohle charakterizuje intimně spokojené ženy!

Článek

Existuje nějaká rada, která by zaručovala sexuální štěstí a spokojenost? Sexuolog Zlatko Pastor říká, že nejlepší je mít pravdivé a objektivní informace o funkci pohlavních orgánů, znát základy anatomie a něco vědět o párové erotice. Na velikost penisu či sebeúctu ale také dojde!

„Je dobré se udržovat v celkově zdravé kondici, mít správnou životosprávu, nekouřit a nezačínat ani s jinými návykovými látkami. Tělesná a duševní pohoda je předpokladem dobrého sexuálního zdraví. Žádný organismus nefunguje stoprocentně. Občasné problémy patří k životu, stejně jako když vás někdy bolí hlava nebo v zádech,“ říká jeden z předních českých odborníků. Správné rozpoložení a zdravý přístup k sexualitě je tedy jednou ze součástí intimní spokojenosti. A co ten zbytek? V Indii byl sex důležitým tématem už ve starověku, podívejme se tedy, co nám poradí současná indická odbornice.

Bohyně musí být výjimečná

Dr. Sharmila Banwat, indická sexuoložka a klinická psycholožka, tvrdí, že žena jako taková se chce cítit více sexuálně žádoucí. Podle této odbornice žádný muž neudělá chybu, když se ženě dvoří a smyslně o ní vypráví. Díky tomu se prý většina dam cítí výjimečně a šťastně.

„Spokojené ženy také netrpí nízkou sebeúctou a dle průzkumů si čtyři z pěti myslí, že jejich partneři jsou extrémně sexy. Tady je vidět, že není dobré, když svého milence kritizujete. Muž se obává být s vámi, je nejistý, necítí se dobře, a podle toho to také při sexu vypadá. V podstatě se to odráží i na vás samotných,“ popisuje Dr. Sharmila pro portál Lybrate s tím, že to platí i obráceně. Pocit vlastní přitažlivosti zvyšuje touhu jak u mužů, tak u žen.

Spím s tebou, protože chci!

Pokud vy osobně řešíte kila navíc, celulitidu, povislá prsa nebo silnější stehna, nikdy intimní harmonie nedosáhnete. A to ani v případě, když vám něco takového do hlavy vtlouká váš milenec. V této oblasti musí panovat vzájemná úcta, jinak oba spláčete nad výdělkem! A co dalšího přivádí ženy do nebe sexuální blaženosti?

„Spokojené ženy vědí, co chtějí, a nebojí se to vyjádřit. Žena, která se ptá, zajímá a chce vědět, se v posteli má mnohonásobně lépe než kterákoli jiná. K této otevřenosti pomáhají i neverbální náznaky,“ dál objasňuje zmíněná indická sexuoložka, která si zároveň myslí, že i „cesta je cíl“.

Foto: Dima Voinalovich, Shutterstock.com

Orgasmus není zdaleka to nejdůležitějšíFoto: Dima Voinalovich, Shutterstock.com

Ožehavé téma okolo malého penisu

„Na orgasmu v podstatě tolik nezáleží. Zní to bláznivě, ale je to pravda. Vyvrcholení není pro sexuální spokojenost ženy nezbytné. Říkají to tři ze čtyř žen. Zkrátka a dobře, uvolněte se a nechte věcem volný průběh. Čím víc orgasmus řešíte, tím méně jste spokojení,“ ještě dodává Dr. Sharmila Banwat. No a jak je to s velikostí pánského přirození? Je malá výbava, respektive délka, problém?

Podle sexuoložky pouze sedm procent sexuálně spokojených žen říká, že velikost penisu je pro jejich potěšení rozhodující. Pro dalších 93 procent není milostné štěstí závislé na pánských rozměrech tak, jak si mnozí mylně myslí. Důležitá je prý „tvrdost“ a obvod. A zase hraje stěžejní roli vlastní přístup k věci.

Zkrátka a dobře, nakonec můžeme i u tohoto tématu říci: „Jaký si to uděláš, takový to v posteli máš“.

A díky čemu jste v posteli spokojené právě vy?

Reklama

Načítám