Hlavní obsah

Zimní mini dezerty: Potěšte své blízké vyladěnými dobrotami

Foto: Greta Blumajerová

Trocha zimní tematiky neuškodí!Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ano, jsou malé. Ale to neznamená, že byste s nimi měli mít neúměrně mnoho práce. Pusťte se s námi do rozmarýnových cupcaků a dalších roztomilých mini laskomin!

Článek

Tentokrát se vám vzdáme bez boje a hned na začátku prozradíme horkého favorita dnešního pečení: rozmarýnové cupcaky s citronovou polevou vyhrály na plné čáře. V redakci zmizely během minut za hrobového ticha, což znamená jediné: každý se soustředil jen na to, aby je vychutnal do posledního sousta. Ale popravdě ani další tipy nejsou k zahození. Zkusíte je?

Mini tvarohové Charlottky

Na 4 dezerty potřebujete: 2 balení kočičích jazýčků, 250 g měkkého polotučného tvarohu, 250 g zakysané smetany, 4 lžíce cukru moučka, želatinový ztužovač, pečicí papír

Foto: Greta Blumajerová

Kočičí jazýčky děti milují. Jinak to nebude ani v případě tohoto dezertuFoto: Greta Blumajerová

Postup:Z pečicího papíru vystřihněte kolečka tak, aby pokryla dno čtyř skleniček o průměru zhruba 6 centimetrů. Želatinový ztužovač připravte dle návodu, zašlehejte do něj tvaroh, zakysanku, cukr i pár nasekaných kočičích jazýčků. Po lžíci krému dejte (na pečicí papír) do každé skleničky. Strany každé pak obložte půlkami kočičích jazýčků. Skleničky doplňte krémem a nechte v lednici dvě hodiny ztuhnout. Vyklopte a podávejte.

Cheesecake jako koláčky

Na 6 formiček na muffiny potřebujete: 40 g máslových sušenek, 20 g másla. Na náplň: 125 g cream cheese (Philadelphie, Buko, Cream spread), 50 ml smetany ke šlehání, 1 vejce, lžičku citronové kůry, lžičku hladké mouky, 2 lžíce marmelády z lesního ovoce, 1 vanilkový cukr, 6 košíčků na muffiny

Foto: Greta Blumajerová

Kombinace pečeného cream cheese a marmelády chuťově nikdy nezklameFoto: Greta Blumajerová

Postup: Sušenky rozdrťte, zalejte rozpuštěným máslem a promíchejte. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Sypkou směsí pokryjte dna muffinových košíčků. V misce vyšlehejte cream cheese se smetanou, vejcem, kůrou z citronu, moukou a vanilkovým cukrem. Náplň rozdělte do košíčků, do každého přidejte navrch trochu marmelády a koláčky dejte péct zhruba na 25 až 30 minut.

Rozmarýnové cupcakes se stromečky

Na 12 cupcaků potřebujete:220 g cukru krupice, 115 g rostlinného oleje, 3 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 120 ml mléka, vanilkový cukr, snítky rozmarýnu. Na ozdobu: 375 g cream cheese, 200 g másla, 6 lžic cukru moučka, 1 citron, 1 vanilkový cukr, rozmarýn a cukr moučku na ozdobu

Foto: Greta Blumajerová

Chcete si trochu pohrát? Vysázejte rozmarýnové stromky do cupcakůFoto: Greta Blumajerová

Postup:Troubu předehřejte na 180 stupňů. Cukr vyšlehejte s vejci, přidejte olej, mouku s práškem do pečiva, mléko, vanilkový cukr i snítku najemno nasekaného rozmarýnu. Zašlehejte, těstem naplňte formičky na muffiny a pečte 40 minut. Pokud by muffiny v troubě vyběhly moc, můžete jim mírně hlavičky seříznout, až zchladnou. A jde se na krém!

Změklé máslo vyšlehejte s cukrem (i s vanilkovým) a postupně k základu zašlehávejte i cream cheese a najemno nastrouhanou kůru z citronu. Krémem potírejte cupcaky, do vršků zapíchejte obrácené snítky rozmarýnu a „zasněžte“ je moučkovým cukrem. A je hotovo!

Foto: Archiv firem

Chybí vám doma praktický váleček? Ulovte si jeden z našich tipů!Foto: Archiv firem

Jaké zimní moučníky vedou u vás doma?

Reklama

Načítám