Hlavní obsah

Zimní věnce: Ozdobí dveře i okna ještě před Vánocemi!

Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Reklama

Letošní zima se do toho sice ještě pořádně neobula, přesto si ji však můžete alespoň trochu přivolat krásnými dekoracemi v podobě zimních věnců. Vytvořte si je spolu s dětmi podle našich pěti tipů.

Článek

Věnce mohou vaše vstupní dveře i okna zdobit celý rok. Jsou nenáročnou, ale efektní dekorací, jež bude bavit vyrábět dospělé i děti v každém věku. Navíc můžete použít několikrát jeden a ten samý korpus, který jen pokaždé jinak naaranžujete podle ročního období. Korpusy z různých materiálů zakoupíte v hobby obchodech v různých velikostech asi od 150 Kč do 400 Kč.

Jehličí se sněhem

Vzhledem k tomu, že se zatím jehličí ještě nikde neprodává, použili jsme na dekoraci prvního věnce umělé větvičky se šiškami, nastříkané bílým sprejem. Základem je proutěný korpus, ke kterému jsme větvičky přichytili kouskem drátku. Samozřejmě budete-li mít k dispozici jehličí živé, použijte ho, provoní vám byt.

Foto: Greta Blumajerová

Věnec s jehličím evokuje zimní krajinuFoto: Greta Blumajerová

Šála nejen na krku

Máte-li doma větší korpus na věnec, omotejte ho pletenou šálou se zajímavým vzorem, popřípadě v nápaditých barvách, a dole ji uvažte na uzel. Vypadá to stylově a rozhodně bude patřit k originálním kouskům výzdoby.

Foto: Greta Blumajerová

Šálu na věnci můžete ještě ozdobit vločkou či bambulíFoto: Greta Blumajerová

Jako ze zimního království

Věnec z modrého a tyrkysového tylu vám, nebo možná spíše vašim dcerám, připomene svými barvami pohádku Ledové království. A jak ho vyrobíte? Z tylu si nastříhejte asi 30 cm dlouhé a 5 cm široké proužky a uvažte je na smyčku okolo korpusu. Nakonec můžete dekoraci vyšperkovat stříbrnými korálky a dekoračními vločkami, které stačí přilepit tavnou pistolí, případně je můžete také přišít.

Foto: Greta Blumajerová

Tento věnec pověste. Můžete ho ale i položit na slavnostní stůl a dát do jeho středu svíčku ve skleFoto: Greta Blumajerová

Sněhové bambulky

V textilní galanterii lze koupit i hotové bílé bambulky různých velikostí za pár korun. Pak už je jen nalepíte na jakýkoli korpus věnce a dozdobíte třeba dřevěnou bílou vločkou.

Foto: Greta Blumajerová

Bambulkový věnec vám vydrží na terase či na dveřích zavěšený celou zimuFoto: Greta Blumajerová

Vlna se zimními květy

Krásnou dekoraci vytvoříte také pomocí vlny a dekoračního filcu. Vlnu kupte tu nejtlustší, abyste nemuseli korpus omotávat víckrát. Pak vystříhejte z filcu kolečka a z nich vyrobte květy podle našeho návodu .

Foto: Greta Blumajerová

Místo květů lze vystříhat z koleček třeba vločky, které přilepíte k základu tavnou pistolíFoto: Greta Blumajerová

Jaký věnec se vám líbí nejvíc? A jaký vyrábíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám