Hlavní obsah

Známá herečka se předávkovala: Kdo má také potíže s drogami?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se mluví o drogové závislosti celebrit, lidé si často představí modelku šňupající kokain na nějaké super party. Jenže mnoho známých osobností k drogám sklouzlo i vinou psychických problémů, které měly potřebu nějak kompenzovat.

Článek

Občas se zdá, že zůstat „čistý" během doby, kdy vaše hvězda stoupá vzhůru, je nadlidský úkol. O své závislosti, ať už na alkoholu, drogách, nebo třeba lécích, hovoří mnoho známých osobností. A zatímco jedni k ní přijdou v iluzi vlastní nesmrtelnosti a nezranitelnosti, aby vyzkoušeli novou zábavu a měli dost energie, jiní se k drogám uchylují pod tlakem psychických potíží, které vznikly většinou mnohem dřív, než přišla sláva, a někde v skrytu čekaly na svou příležitost.

Závislostmi si prošlo mnoho úspěšných osobností a teď na ni málem doplatila i jedna mladá zpěvačka a herečka – záchrana přišla za pět minut dvanáct.

Demi Lovato (25)

V úterý dopoledne našli přátelé herečku a zpěvačku Demi Lovato v jejím domě v bezvědomí. Předávkovanou heroinem. Naštěstí pomoc přišla včas, a tak se podařilo ji zachránit. Teď je v nemocnici a podle její tety by snad měla být z nejhoršího venku. Ačkoliv se zdá, že umělkyně má vše, co si jen může přát, a drogy jsou vytržením z nudy všedních dnů, stojí za závislostí spíše její psychické trápení.

Už v osmnácti letech se poprvé léčila s fyzickými a emocionálními potížemi a byla jí diagnostikována bipolární porucha. V té době se také přiznala, že šňupe kokain. Své problémy si v sobě nese od dětství, kdy ji ve škole šikanovali, což ji dovedlo až k bulimii. Přitom byla úspěšná už jako dítě.

Foto: Profimedia.cz

Pětadvacetiletou zpěvačku našli doma v bezvědomí, předávkovanou heroinemFoto: Profimedia.cz

Johnny Depp (55)

Johnny Depp je velice nadaný herec, schopný zahrát snad cokoliv. Někde mu příroda nadělila o chlup víc a někde zřejmě zase ubrala – tento umělecký chameleon celý život bojuje s výkyvy nálad a závislostmi. Podle svých slov začal kouřit už ve dvanácti letech, což byl jen první krok k dalším omamným látkám.

Jeho největším démonem se stal alkohol. Bojuje s ním už více než dvacet let – jsou období, kdy je čistý, jindy zas neví o světě. Nejsou mu cizí ani drogy, byť to není v takové míře. Bývalá Deppova žena Amber Heard (32) řekla, že vždy po období, kdy zneužíval drogy a alkohol, herce zasáhla silná paranoia a stal se z něj násilník.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp nebyl nikdy žádný andílek, své psychické problémy si kompenzoval omamnými látkamiFoto: Profimedia.cz

Lady Gaga (32)

O své závislosti na drogách promluvila před dvěma lety i talentovaná Lady Gaga. Ačkoliv by mnoho lidí tuto extravagantní zpěvačku tipovalo asi spíše na kokain nebo podobnou drogu, byla závislá na marihuaně. „Myslím, že to je asi nejlepší droga, jakou jsem si mohla vybrat, když chce člověk experimentovat. Chci ale, aby děti věděly, že i na marihuaně se můžete stát závislým a není to dobré,“ snažila se od drog odradit v rozhovoru s Elvisem Duranem. V dobách největší závislosti kouřila patnáct až dvacet cigaret marihuany denně. Bez tabáku, kterým se obvykle „ředí“.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gaga byla závislá na marihuaněFoto: Profimedia.cz

Ed Sheeran (27)

Málokdo by asi do tohoto roztomilého zrzečka řekl, že i on bojoval se závislostí, že? Ale vloni na podzim o svých potížích s omamnými látkami promluvil i on. V jeho případě šlo „jen“ o alkohol. Zprvu to prý bylo jen občas na party a byla to zábava, jenže postupem času se začal opíjet i sám doma. V tu chvíli pochopil, že je to problém – musel si dát roční pauzu, kdy nevystupoval ani nenahrával. „Nemohl jsem psát, nemohl jsem vystupovat,“ řekl v rozhovoru. Během roční pauzy se snažil zotavit. Po celou dobu ho podporovala partnerka, kterou letos požádal o ruku.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák trpěl alkoholismem, rok si musel dát pauzu, aby se z toho dostal Foto: Profimedia.cz

Drew Barrymore (43)

Své démony z raného dětství si nese i herečka Drew Barrymore. „Bylo mi necelých deset let a seděla jsem v místnosti se skupinkou dospělých, kteří si předávali jointa. Chtěla jsem to také zkusit,“ řekla už kdysi v jednom rozhovoru. Přišlo jí to docela fajn, a tak jí část mozku, prahnoucí po omamných látkách, řekla, že když je tráva fajn, jak moc super asi musí být kokain! Netrvalo dlouho a vyzkoušela i ten. „Bylo mi jedno, co si o mně kdo myslí,“ svěřila se. Na odvykačce byla poprvé ve třinácti letech.

Foto: Profimedia.cz

První drogy si herečka vyzkoušela ještě před pubertou Foto: Profimedia.cz

Setkali jste se někdy s někým, kdo byl závislý? 

Reklama

Načítám