Hlavní obsah

Známé páry, kde žena převyšuje muže ne hlavou, ale o hlavu!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Proč si nenašel nějakou menší a chodí s takovou kobylou? To jí nevadí, že mu kouká svrchu na pleš? O kom je řeč? O párech, které nezapadají do stereotypních tabulek o ideálním výškovém rozdílu. Prostě ženská je vyšší než chlap. I v showbyznysu se takové najdou!

Článek

Žijeme v době, kdy si můžeme zvolit pohlaví a randit třeba s lustrem, ale když na ulici potkáme pár, kde je žena výrazně vyšší než její muž, zarazí nás to. Nějak to neodpovídá zažité představě o tom, že muž je silák a hrdina, a žena křehké stvoření, které se mu rádo stulí na mužnou hruď.

Já sama měřím 180 centimetrů a pár chlapců jsem odmítla, protože byli prostě menší. Uznávám, že to je možná povrchní, ale patřím do týmu „muž by měl ženu (výškou!) převyšovat“. Nechci se při líbání sklánět, raději si stoupnu na špičky. Jak to máte vy?

A víte, které slavné páry tohle vůbec neřeší? Pojďme zapátrat po slavných dvojicích, kde ženy muže přerostly a jsou s tím všichni v pohodě.

Erica Schmidt (44) a Peter Dinklage (50)

Herec se celosvětově proslavil rolí Tyriona Lannistera v seriálu Hra o trůny (2011–2019), kde si na svou trpasličí postavu vyslechl spoustu vtípků. Peter Dinklage se totiž narodil s achondroplazií (jinak také disproporciální trpaslictví) a měří jen 135 cm. V mládí to nesl těžce, ale nakonec se naučil brát svůj malý vzrůst s humorem. S úspěšnou divadelní režisérkou (měří 168 cm) je od roku 2003, mají spolu dvě děti a herec vtipně popsal, jak mají rozdělené role: ona je umělkyní a inspirující částí páru, on platí účty.

Foto: Profimedia.cz

Ve svých profesích jsou oba cenění a vzájemně se podporují. Své soukromí si ale velmi střeží, neví se, jak se poznali nebo kde se vzaliFoto: Profimedia.cz

Nicole Kidman (52) a Keith Urban (52)

Excelovala v seriálu Sedmilhářky (2017–2019), kde ji týral manžel. Pro zdůraznění jeho fyzické převahy jej ztvárnil skoro dvoumetrový Alexander Skarsgård (43). Australská herečka měří 180 centimetrů a ve skutečnosti si potrpí na menší partnery. Jejím prvním manželem byl známý hollywoodský prcek Tom Cruise (57), který měří 170 centimetrů. Od roku 2006 je vdaná za country zpěváka Keithe Urbana (178 cm) a mají spolu dvě děti. Výškový rozdíl neřeší a ani na červeném koberci ze sebe nedokážou spustit oči a sundat ruce.

Foto: Profimedia.cz

A že jeho žena na akce neváhá nazout vysoké podpatky? Keith si vezme platformy a je v pohodě!Foto: Profimedia.cz

Penny Lancaster (48) a Rod Stewart (75)

Když jste starší rocker, čeká se po vašem boku mladá krasavice. Když jste modelka, je celkem výhoda být vysoká. Rod Stewart a Penny Lancaster toto splňují do puntíku. Seznámili se, když ji tehdy ženatý zpěvák požádal, aby jej fotila na turné. Pro britského zpěváka to pak v roce 2007 byla již třetí svatba, ale rozhodně s nejvyšší ženou — modelka a fotografka měří 185 cm a on jen 178 cm. Rozdíl ve výšce neřešili nikdy a ten věkový? Možná má trochu vliv na jejich sexuální život — budete se divit, ale nemají sex každou noc, někdy se prý jen obejmou!

Foto: Profimedia.cz

Celá rodina byla při tom, když Rod Stewart získal rytířský titulFoto: Profimedia.cz

Marcela Davidová (59) a Michal David (59)

Vyšší ženy po boku menších mužů najdeme i u nás. Kromě Ivany Chýlkové (56) a Jana Krause (66) jsou to třeba tito dva. Autor populárních hitů, filmové hudby a muzikálů je se svojí ženou Marcelou od roku 1984 a rád se veřejně vyznává z lásky k ní. Bývalá profesionální tenistka je mu velkou oporou — překonali spolu smrt dcerky i zpěvákovy nevěry. A výškový rozdíl nikdy neřešili — Michal David měří 170 centimetrů, manželka o deset víc a jak jim to klape.

Foto: Profimedia.cz

Ona hrála tenis v Americe a jméno Michal David jí nic neříkalo. Jemu její (rodné) příjmení Skuherská také ne. Pak ji ale okouzlil temperamentem a jemu se vždy líbily vysoké krásné holky. Tak bylo jasno!Foto: Profimedia.cz

Sophie Dahl (42) a Jamie Cullum (40)

Andělský vzhled a výška 183 centimetrů předurčily britskou krásku ke kariéře modelky (a milenky Micka Jaggera, 76). Nakonec se dala na dráhu spisovatelky (jejím dědečkem byl Roald Dahl, mimo jiné autor knihy Karlík a továrna na čokoládu) a vydává i kuchařky. Jejím mužem je jazzový zpěvák Jamie Cullum, se kterým má dvě děti a který je o hlavu menší než ona (164 cm). Odjakživa se prý potýkal s tím, že je prcek, o to víc, co se oženil s vysokou Sophií. Ale fanoušci výšku neřeší, a pokud k nim patříte, můžete se těšit na květen, Jamie dorazí do Česka!

Foto: Profimedia.cz

V roce 2010 měli romantickou svatbu a zpěvák tvrdil, že sám by si na krásnou Sophii nikdy netroufl, ale ona naštěstí měla zájemFoto: Profimedia.cz

Erin Darke (35) a Daniel Radcliffe (30)

Představitel Harry Pottera patří se svými 165 centimetry k nejmenším hercům, ale hlavu si z toho nedělá. Jeho partnerka je starší a vyšší (měří 170 cm) než on a klape jim to už od roku 2012, kdy se poznali při natáčení filmu Zbav se svých miláčků. A to během postelové scény. Rozhodně se nezdá, že by trávil dny vymýšlením kouzla, které mu přidá pár cenťáčků, naopak se mluví o zásnubách sympatického páru.

Foto: Profimedia.cz

Ty máš svaly, já mám čáry! Tihle dva jsou jasný důkaz, že o centimetrech láska neníFoto: Profimedia.cz

Cameron Diaz (47) a Benji Madden (40) 

Populární herečka se ze světa showbyznysu před pár lety stáhla a rozhodla se žít poklidný rodinný život. 174 centimetrů vysoká blondýnka v minulosti randila se spoustou známých (a vysokých) fešáků, ale nakonec našla životního partnera v kytaristovi kapely Good Charlotte Benji Maddenovi a v roce 2015 se vzali. Že její manžel měří jen 168 centimetrů? Herečka je už velká holka a takové detaily neřeší. Má mnohem příjemnější starosti – koncem roku do rodiny přivítali dcerku Raddix, jejich první dítě.

Foto: Profimedia.cz

Vidět herečku v posledních letech takto nastrojenou je spíše výjimka. Častěji ji paparazzi zastihnou v roztrhaných džínách, jak nakupuje ovoce a zeleninu na smoothieFoto: Profimedia.cz

Jak to máte s výškou ve vztahu vy? A víte, které páry patří k nejstylovějším?

Reklama

Načítám