Hlavní obsah

Znáte oversized kabáty? Skvělá podzimní a zimní záležitost!

Foto: Asos

Po jakém „oversized“ kabátu sáhnete vy?Foto: Asos

Reklama

Nebude to trvat dlouho a přijde doba, kdy budete muset zapomenout na krátké bundičky a vybavit se pořádným teplým kabátem. Trendem sezony jsou velké! Ukážeme vám, jak na ně!

Článek

Oversized – nadměrný, přehnaně velký – asi tak by se dal několika slovy charakterizovat trend, který jste mohly vidět na fotkách z přehlídek z celého světa. Nastávající sezona bude opravdu velká: nosit se budou rozměrné svetry i topy, prostorově výrazné šaty i sukně, široké kalhoty, a hlavně…nadměrné kabáty!

Zapomeňte na vypasované kabátky, pod které se vám nevejde nic kromě tenkého svetříku, rozlučte se s nutkavým podupáváním a poskakováním, jakožto způsobem, jak se venku v zimě alespoň trochu zahřát! Pro nastávající období zapomeňte na siluetu a zahalte se do objemného kabátku, který vás obklopí jako peřinka. Vejde se vám pod něj v těch opravdu krušných mrazech i několik svetrů nebo třeba sako, aniž byste vypadaly jako Metráček a chodily jako Golem, úžasně vás zahřeje a nějaké čekání venku v zimě vás už nebude moci rozhodit!

Nadměrné kousky kombinujte s úzkým oblečením, například skinny kalhotami, které vykouzlí fantastický kontrast, a vy tak budete moci být pasovány na královny stylu!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Max Mara, GucciFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Jil Sander, Max MaraFoto: Archiv firem

V jednoduchosti...

Asi nejvíce vynikne nadměrnost kabátu v kombinaci s jednoduchým střihem. Módní domy a návrháři vědí, že aspekt tak výrazný, jako je větší velikost, nepotřebuje mnoho dalších detailů či aplikací, které by celkový dojem dělaly ještě zajímavější. Takový kabát je sám o sobě originální, a vy si tak můžete vybrat z velkého množství prostých až minimalistických exemplářů.

Zcela „obyčejný“ střih se hodí pro ženy, které rády jednoduchost, pro ženy, které si potrpí na eleganci, i pro ty, které rády kombinují – je totiž naprosto variabilní a hodí se jak k elegantním kalhotám, tak k roztrhaným džínům. Sáhněte po černé klasice, která vám zůstane v šatníku navždy, nebo jděte do pískového kabátku ve stylu Max Mara. Jednoduchý střih krapet ozvláštňují zajímavé odstíny zelené, bledě modré, bílé nebo třeba klasické vzory, které na takto velké ploše kabátu patřičně vyniknou!

Jednoduchost kabátu můžete vždy okořenit kožešinovým límcem, výraznou broží nebo páskem. Nebojte se a kouzlete s ním do sytosti!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 2370 Kč, H&M 2999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 2299 Kč, Lindex 2499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 1899 Kč, Topshop 2370 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Takko 1599 Kč, H&M 3999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 2499 Kč, KappAhl 2799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 2370 Kč, Lindex 2499 KčFoto: Archiv firem

Zajímavé detaily

V nabídce však nenajdete jen kabáty základního střihu bez příkras. Jak se říká: „kolik lidí, tolik chutí“, a podle toho módní značky vytvořily kabáty, na kterých zdůraznily to či ono. Vyzkoušejte si v obchodech třeba kabát s velkým límcem, ať už látkovým nebo kožešinovým. Šmrnc dodávají nadměrnému střihu i podobně velké detaily, jako třeba obří knoflíky, spony či již zmíněný límec. My jsme si zamilovali i kousky s obrovskými kapsami – záležitost originální na pohled dělá z kabátu nevšední kousek a zároveň je neuvěřitelně praktická – kapsy jsou totiž vážně prostorné, a vy tak občas můžete nechat doma i kabelku! Šťávu dodá i dvouřadé zapínání evokující vojenské uniformy nebo spojení dvou různých materiálů či vzorů!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 2250 Kč, Ann Christine 1500 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 2370 Kč, KappAhl 2299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Pull&Bear 2499 Kč, Topshop 2250 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Asos 1800 Kč, Topshop 2670 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Debenhams 1890 Kč, Mango 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Na foto: vše Topshop 2940 Kč, 2550 KčFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 2099 Kč, Zara 2799 KčFoto: Archiv firem

Boyfriend´s

Už víte, že pánský styl je v módě, a víte i to, že džíny nemusí být extra upnuté ani vypasované, aby vám slušely, ale že mohou být i volné, dole ohrnuté, takzvané boyfriend. Boyfriend styl se však nemusí týkat jen ležérních džínů, ale třeba i svršků a v tomto případě i kabátů. Ano, volnější střih sám o sobě trochu vypadá, jako byste se při odchodu z domu na věšáku trochu přehmátly, tyto kabátky se však klučičímu stylu přibližují ještě důkladněji. Jejich střih i detaily opravdu připomínají spíše pánskou módu, a vy tak budete vypadat, jako byste skutečně zalovily v přítelově šatníku. Máte-li rády neotřelost a pohodovost boyfriend kousků, tyto kabáty si zamilujete!

Pokud se bojíte pocitu „pytlovitosti“ a myslíte, že se vám po nějaké té siluetě bude stýskat, nebojte: „oversized“ kabát jednoduše pevně přepásejte jednoduchým páskem, a vmžiku oka máte vytvořený pas!

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 2670 Kč, Mango 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Pull&Bear 1299 Kč, Topshop 2370 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 2699 Kč, Asos 1200 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Mango 3199 Kč, Topshop 2550 KčFoto: Archiv firem

Líbí se vám styl oversized?

Reklama

Načítám