Hlavní obsah
Batáty
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 270 kJ |
| Bílkoviny | 1,1 g |
| Tuky | 0,2 g |
| Sacharidy | 13,6 g |
| Sůl | 0,09 g |
| SAFA | 0,03 g |
| Vláknina | 2,5 g |
| Cukry | 8,3 g |
Batáty neboli sladké brambory obsahují oproti klasickým bramborům vyšší množství cukrů. Jsou bohatým zdrojem provitaminu A a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu a draslíku. Energetická hodnota a obsah cukrů je vyšší než u běžných brambor, batáty však můžete občas pro zpestření jídelníčku konzumovat.
Náhrada potraviny
Batáty můžete nahradit klasickými bramborami.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






