Hlavní obsah
Brambory pozdní
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 330 kJ |
| Bílkoviny | 2,4 g |
| Tuky | 0,3 g |
| Sacharidy | 16 g |
| Sůl | 0,04 g |
| SAFA | 0,05 g |
| Vláknina | 1,6 g |
| Cukry | 1 g |
Hlavní složkou brambor je škrob, dále obsahují malé množství bílkovin a jsou zdrojem vitaminu C, vlákniny a minerálních látek, zejména draslíku. Vhodnost zařazení brambor do jídelníčku závisí na jejich úpravě. Nejvhodnější jsou brambory vařené, méně vhodnou variantou jsou bramborové hranolky, krokety, šťouchané brambory, bramborák apod. z důvodu vyššího obsahu tuku a vyššího glykemického indexu.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






