Hlavní obsah
Brambory rané
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 310 kJ |
| Bílkoviny | 2 g |
| Tuky | 0,2 g |
| Sacharidy | 14,7 g |
| Sůl | 0,07 g |
| SAFA | 0,03 g |
| Vláknina | 1,4 g |
| Cukry | 2 g |
Hlavní složkou brambor je škrob, dále obsahují malé množství bílkovin a jsou zdrojem vitaminu C, vlákniny a minerálních látek, zejména draslíku. Vhodnost zařazení brambor do jídelníčku závisí na jejich úpravě. Nejvhodnější jsou brambory vařené, méně vhodnou variantou jsou bramborové hranolky, krokety, šťouchané brambory, bramborák apod. z důvodu vyššího obsahu tuku a vyššího glykemického indexu. Nové brambory mají díky rozdílné struktuře a celkově nižšímu obsahu škrobu nižší glykemický index, jsou proto vhodnější.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






