Hlavní obsah
Maniok (kasava)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 670 kJ |
| Bílkoviny | 1 g |
| Tuky | 0 g |
| Sacharidy | 38 g |
| Sůl | 0,05 g |
| SAFA | 0 g |
| Vláknina | 2 g |
| Cukry | 2 g |
Jedná se o kořen, který lze konzumovat čerstvý, uvařený či pečený. Maniok obsahuje oproti klasickým bramborům vyšší množství škrobu a cukrů. Maniok je zdrojem vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, zejména manganu. Energetická hodnota je poměrně vysoká, maniok proto zařazujte do jídelníčku pouze občas v menším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou brambory nebo jiné druhy okopanin, které mají nižší energetickou hodnotu.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






