Hlavní obsah
Bažant bez kůže průměr (syrový)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 560 kJ |
| Bílkoviny | 24 g |
| Tuky | 4 g |
| Sacharidy | 0 g |
| Sůl | 0,1 g |
| SAFA | 1,2 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u bažanta je obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), můžete bažanta zařadit do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Bažanta můžete nahradit krůtou či kuřetem, které mají podobné složení.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






