Hlavní obsah
Butterfish (syrová)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 610 kJ |
| Bílkoviny | 17 g |
| Tuky | 8 g |
| Sacharidy | 0 g |
| Sůl | 0,2 g |
| SAFA | 2,24 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0 g |
Pod tímto názvem se u nás většinou prodává pamakrela temná, pravou rybou butterfish je však modrohlav. Jedná se o mořské ryby. Ryby je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. U této ryby se však nedoporučuje konzumovat vyšší množství (maximálně 170 g) z důvodu obsahu olejů, které způsobují při konzumaci většího množství trávicí potíže.
Náhrada potraviny
Butterfish můžete nahradit jinou rybou, například halibutem či treskou.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






