Hlavní obsah
Garnáti (syroví)
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 370 kJ |
| Bílkoviny | 18 g |
| Tuky | 2 g |
| Sacharidy | 0 g |
| Sůl | 0,3 g |
| SAFA | 0,56 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0 g |
Jedná se o krevety menší velikosti. Ryby a mořské plody je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Garnáti obsahují málo tuku, je proto vhodné ja zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada potraviny
Do jídelníčku zařazujte občas i tučnější mořské ryby, které obsahují zdraví prospěšné omega 3 mastné kyseliny.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






