Hlavní obsah
Sardinky v oleji
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 950 kJ |
Bílkoviny | 20 g |
Tuky | 16 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 1 g |
SAFA | 4,48 g |
Vláknina | 0,6 g |
Cukry | 0 g |
Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sardinky obsahují samy o sobě poměrně velké množství tuku, jedná se o tuk s příznivým složením, tento výrobek však obsahuje velké množství dalšího přidaného tuku v podobě nálevu, u méně kvalitních výrobků se bude pravděpodobně jednat o olej s horším složením, vybírejte proto kvalitnější výrobky. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně a před konzumací nechte olejový nálev pořádně okapat.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky, které neobsahují přidaný tuk, například rybí výrobky ve vlastní šťávě nebo v octovém nálevu. Nejlepší volbou jsou však vhodně upravené čerstvé ryby.
Postranní panel
Reklama
Reklama