Hlavní obsah
Sardinky ve vlastní šťávě
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 720 kJ |
Bílkoviny | 21 g |
Tuky | 9 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 1 g |
SAFA | 1,26 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Sardinky obsahují poměrně velké množství tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením, výhodou tohoto výrobku je, že do něj není přidán žádný další tuk. Tento výrobek proto můžete občas zařazovat v přiměřeném množství do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Tento výrobek můžete občas zařazovat do jídelníčku, ještě lepší alternativou jsou vhodně upravené čerstvé ryby.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama