Hlavní obsah
Šunka kuřecí standard
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 330 kJ |
Bílkoviny | 13 g |
Tuky | 1 g |
Sacharidy | 5 g |
Sůl | 2,3 g |
SAFA | 0,45 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 2 g |
Standardní šunka musí dle legislativy obsahovat pouze 10 % čistých svalových bílkovin a při její výrobě můžou být použita barviva, vláknina, škrob, rostlinné a jiné živočišné bílkoviny. Část masa tedy bývá nahrazena levnějšími surovinami a obsah bílkovin je nižší. Obsah tuku je poměrně nízký. Nevýhodou šunky je vysoký obsah soli a fosforečnanů, konzumujte ji proto v přiměřeném množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější je krůtí či kuřecí šunka nejvyšší jakosti nebo výběrová, která obsahuje vyšší podíl masa a neobsahuje levnější náhražky.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama