Hlavní obsah
Vepřová kýta (syrová)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 600 kJ |
Bílkoviny | 20 g |
Tuky | 7 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 3,15 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové kýty je obecně poměrně přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).
Náhrada potraviny
Vepřovou kýtu můžete občas zařadit do jídelníčku, před konzumací však odstraňte viditelný tuk. Nahradit ji můžete vepřovou pečení nebo kuřecími či krůtími prsy.
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama