Článek
Drůbeží tokáň se hodí doplnit houskovým knedlíkem nebo bramborami, ale klidně zvolte bramborovou kaši anebo široké nudle. Víno v receptu lze vyměnit za vývar, ale vyplatí se vyzkoušet to s ním. I když v surovinách najdete kromě sladké papriky i uzenou, můžete ji vynechat, pokud vám její chuť nevyhovuje. Jestli máte rádi zeleninu, můžete do tokáně přidat i hrst hrášku nebo papriku nakrájenou na malé kousky.
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno a v rozpáleném hrnci nechejte na sádle velmi pomalu zesklovatět a zezlátnout. Dejte si načas, klidně cibuli opékejte 10 až 15 minut, aby byla co nejsladší. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, osolte a přidejte na pánev k cibuli. Restujte ho, dokud se nezatáhne a nezesvětlá.
02.
03.
Hrnec s masem a omáčkou přiklopte poklicí a duste asi 30 minut, dokud není maso měkké. Pak přidejte smetanu a pár minut provařte. Poté nastává vhodný čas na to, abyste tokáň dochutili solí, pepřem a případně i kapkou citronu.
03.
O finiš a maximální vyladění se postará lžíce studeného másla, kterou spolu s nasekanou petrželkou vmícháte do omáčky. Hotový tokáň můžete podávat přímo v hrnci nebo na velké litinové pánvi.
Máte chuť na pořádný gulášek? Vsaďte na tradiční hovězí guláš s libečkem a bramboráčky