Hlavní obsah
Vepřová pečeně pečená (solená)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 800 kJ |
Bílkoviny | 34 g |
Tuky | 6,5 g |
Sacharidy | 0 g |
Sůl | 1 g |
SAFA | 2,93 g |
Vláknina | 0 g |
Cukry | 0 g |
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřové pečeně, pokud odstraníte viditelný tuk z povrchu masa, je obecně velmi nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).
Náhrada potraviny
Vepřovou pečeně můžete zařadit do jídelníčku, nahradit ji můžete vepřovou panenkou nebo kuřecími či krůtími prsy.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama