Článek
Koláč je výborný i s jiným ovocem, chybu neuděláte švestkami, malinami nebo broskvemi. Kompot, mražené i čerstvé, vystačíte si se vším, co zrovna máte po ruce.
Postup
01.
Předehřejte troubu na 180 °C.
02.
Připravte tmavé těsto: Ušlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce, mléko a dobře promíchejte. V jiné misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Sypkou směs zapracujte do máslového základu. Pokud je těsto příliš hutné, přidejte ještě trochu mléka. Těsto rozetřete na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.
03.
Tvarohová náplň: Všechny suroviny na náplň vymíchejte dohladka a rovnoměrně rozetřete na tmavé těsto. Poklaďte okapanými meruňkami.
04.
Piškotové těsto: Ušlehejte vejce s cukrem do pěny a poté pomalu přilijte olej a vodu. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí a opatrně zapracujte do vaječné směsi. Těsto nalijte navrch, jemně uhlaďte a pečte asi 60 minut dozlatova.