Hlavní obsah

Tesco Tvaroh jemný

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie436 kJ
Bílkoviny17 g
Tuky2,1 g
Sacharidy4,1 g
Sůl0,1 g
SAFA1,5 g
Vláknina0,2 g
Cukry4,1 g

Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Tento tvaroh obsahuje 2 % tuku, energetická hodnota je poměrně nízká a můžete tento tvaroh zařazovat do jídelníčku v přiměřeném množství i při redukční dietě.

Náhrada potraviny

Tento tvaroh můžete občas zařazovat do jídelníčku, při přísnější dietě ho můžete nahradit tvarohem nízkotučným.