Hlavní obsah
Yoplait Dobré ráno jogurt ovocný s cereáliemi
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 480 kJ |
Bílkoviny | 3,7 g |
Tuky | 2,5 g |
Sacharidy | 19 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 1,6 g |
Vláknina | 0,4 g |
Cukry | 14 g |
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o polotučný jogurt s cereáliemi, díky kterým je mírně zvýšen obsah vlákniny. Obsah přidaného cukru je však poměrně vysoký a proto tento jogurt nezařazujte do jídelníčku příliš často.
Náhrada potraviny
Vhodnější je bílý jogurt, do kterého si můžete přidat ovesné vločky nebo sypané müsli s trochou čerstvého ovoce.
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama