Hlavní obsah
Kamut
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 520 kJ |
| Bílkoviny | 15 g |
| Tuky | 2 g |
| Sacharidy | 70 g |
| Sůl | 0,04 g |
| SAFA | 0,5 g |
| Vláknina | 9 g |
| Cukry | 2 g |
Kamut je starodávný druh pšenice, který oproti klasické pšenici obsahuje mírně vyšší množství bílkovin, tuku a minerálních látek. Má stejné využití jako pšenice, používá se pro výrobu mouky, pečiva a řady dalších výrobků. Zrna lze uvařit a konzumovat přímo nebo je použít například pro přípravu pomazánek, karbanátků apod.
Náhrada potraviny
Kamut můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete běžnějšími typy obilovin.
Náročnost Nízká
Náročnost Nízká
Postranní panel
Reklama
Reklama






