Hlavní obsah
3,4
(212)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Rádi si zamlsáte – a o Vánocích dvojnásob - ale nechce se vám nic péct? Máme pro vás řešení v podobě ultra rychlých a vynikajících bounty kokosových tyčinek bez cukru, které si zamilují nejen vegani. Tak se do toho pusťte!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
30 tyčinek
Tyčinky
  • 2,5 hrnku kokosu
  • 10 lžic xylitolu
  • 140 g veganského kokosového jogurtu
Poleva
  • 100 g hořké čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje
Článek

Rychlý a jednoduchý recept na zdravé tyčinky z kokosu polité čokoládou. Jsou bez cukru, bez salka a jsou vhodné i pro vegany. Sladí se xylitolem, ale lze ho nahradit obyčejným cukrem. Upozornění: Xylitol je zdravé přírodní sladidlo, které má skoro o polovinu méně kalorií než cukr. Ale má jednu nevýhodu: Je toxický pro psy! Takže až bude mazlíček loudit, nedávejte mu ani kousek tyčinky.

Postup

01.

Začněte tím, že smícháte strouhaný kokos a xylitol (můžete ho nahradit i klasickým cukrem), poté ke směsi přidejte kokosový jogurt a dobře promíchejte.

Tip: Xylitol lze použít také do výborného dietního tvarohového koláče nebo zdravého krtkova dortu bez mouky.

02.

Nyní z hmoty vytvarujte válečky. Z uvedeného množství by mělo vyjít asi 30 menších tyčinek – jedna tyčinka je dlouhá přibližně sedm centimetrů. Hotové válečky dejte na chvíli odpočinout do lednice a mezitím si připravte polevu.

03.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu společně s kokosovým tukem, který dodá polevě lesk. Znáte 3 nejlepší způsoby, jak rozpustit čokoládu?

04.

Na závěr vychlazené tyčinky namáčejte do ještě teplé čokoládové polevy a nechte zatuhnout při pokojové teplotě. Tyčinky uchovávejte v lednici, kde vydrží až týden, pokud je ovšem dřív nesníte.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Jak krásně vypadají, tak skvěle rychlé kokosové tyčinky také chutnajíFoto: Viktorie Hrazdílková

Reklama

Načítám