Hlavní obsah
Mouka kukuřičná
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 510 kJ |
Bílkoviny | 7 g |
Tuky | 4 g |
Sacharidy | 74 g |
Sůl | 0 g |
SAFA | 0,5 g |
Vláknina | 5,6 g |
Cukry | 1,5 g |
Kukuřičná mouka je stejně jako ostatní druhy mouky především zdrojem energie v podobě škrobu, obsahuje malé množství neplnohodnotných bílkovin, tuku, vitaminů a minerálních látek. Kukuřičná mouka neobsahuje lepek, je proto vhodná i pro bezlepkovou dietu. Nelze ji však využít pro přípravu klasického pečiva, používá se spíše pro zahušťování polévek a omáček a pro přípravu placek, kaší, palačinek apod. Lze ji také využít ve směsi s moukou pšeničnou pro pečení. Mouka je bohatým zdrojem energie, nevýhodou je také vysoký glykemický index, používejte ji proto pouze v přiměřeném množství.
Náhrada potraviny
Používejte raději celozrnnou mouku, například žitnou nebo ječnou, které obsahují více příznivých látek a mají nižší glykemický index. Pro zahušťování používejte raději rozmixovanou zeleninu nebo pokrmy vůbec nezahušťujte.
Postranní panel
Reklama
Reklama