Hlavní obsah
Droždí čerstvé lisované
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 400 kJ |
| Bílkoviny | 13 g |
| Tuky | 1 g |
| Sacharidy | 9 g |
| Sůl | 0,03 g |
| SAFA | 0,6 g |
| Vláknina | 6 g |
| Cukry | 0 g |
Jedná se o lisované buňky kvasinek. Droždí je zdrojem aminokyselin, některých vitaminů, zejména skupiny B, a minerálních látek. Samotné droždí je zdrojem řady cenných látek, nevhodné složení však mají většinou pokrmy vyrobené z droždí, jako je kynuté pečivo, buchty, knedlíky apod., které jsou především zdrojem energie bez významného přínosu cenných látek. Droždí je však možné použít i pro jiné pokrmy, například polévku, pomazánku apod.
Náročnost Střední
NačítámPostranní panel
Reklama
Reklama






