Hlavní obsah
Nutella
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 2 278 kJ |
| Bílkoviny | 6 g |
| Tuky | 31,6 g |
| Sacharidy | 57,3 g |
| Sůl | 0,11 g |
| SAFA | 11 g |
| Vláknina | 3,4 g |
| Cukry | 56,8 g |
Jedná se o lískooříškovou pomazánku složenou z cukru, rostlinného oleje, lískových oříšků, kakaového prášku a dalších přísad. Obsah oříšků je v Nutelle 13 %, některé méně kvalitní oříškové pomazánky obsahují i méně než 1 % oříšků, obsah oříšků v Nutelle je tedy poměrně vysoký. Přesto je však především zdrojem energie v podobě tuku a cukru. Energetická hodnota je velmi vysoká, není proto vhodné Nutellu zejména při redukční dietě pravidelně konzumovat.
Náhrada potraviny
Vhodnou alternativou je krém se Šmakounem, který obsahuje méně tuku a cukru a navíc je zdrojem plnohodnotných bílkovin.
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






