Hlavní obsah
Babiččiny fleky vaječné (v suchém stavu)
Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
---|---|
Energie | 1 549 kJ |
Bílkoviny | 13,5 g |
Tuky | 3,5 g |
Sacharidy | 70 g |
Sůl | 0,1 g |
SAFA | 1 g |
Vláknina | 3 g |
Cukry | 3 g |
Hlavní složkou těstovin jsou sacharidy, dále obsahují malé množství bílkovin a tuku. Glykemický index závisí na délce vaření, čím kratší doba vaření, tím nižší glykemický index. Vyvarujte se proto rozvaření těstovin a vařte je pouze na skus.
Náhrada potraviny
V přiměřeném množství je možné těstoviny zařazovat do jídelníčku, při redukci hmotnosti je vhodné část přílohy nahradit zeleninou. Vhodnější alternativou jsou celozrnné těstoviny, které mají vyšší obsah vlákniny a nižší glykemický index.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama