Hlavní obsah
Hanácká pomazánka
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 100 kJ |
| Bílkoviny | 17 g |
| Tuky | 20 g |
| Sacharidy | 3 g |
| Sůl | 1,6 g |
| SAFA | 10 g |
| Vláknina | 0,3 g |
| Cukry | 2,4 g |
Ingredience: 42 g olomouckých tvarůžků, 25 g másla, 20 g měkkého tvarohu, 10 g cibule, mletá paprika, mletý pepř Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Olomoucké tvarůžky obsahují velmi málo tuku, jsou proto vhodné i při redukční dietě. Nevýhodou této pomazánky je přítomnost másla, které je energeticky velmi vydatné a obsahuje vysoké množství nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat.
Náhrada potraviny
Vhodnější je připravit si vlastní pomazánku, ve které vynecháte máslo a použijete nízkotučný nebo polotučný tvaroh. Takto připravenou pomazánku konzumujte s malým množstvím celozrnného pečiva a větším množstvím zeleniny.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






