Hlavní obsah
Játrová pěna
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 2 130 kJ |
| Bílkoviny | 7 g |
| Tuky | 52 g |
| Sacharidy | 1 g |
| Sůl | 1,6 g |
| SAFA | 26 g |
| Vláknina | 0,3 g |
| Cukry | 0,8 g |
Ingredience: 60 g játrové paštiky, 30 g másla, 12 g smetany, mletý pepř, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tato pomazánka obsahuje velmi vysoké množství tuku, jedná se navíc o živočišný tuk s nepříznivým složením mastných kyselin. Tato pomazánka je svým složením naprosto nevhodná a do jídelníčku ji proto nezařazujte.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou pomazánky s nižším obsahem tuku, např. tvarohové nebo rybí, do kterých není přidáno máslo.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






