Hlavní obsah
Blaťácké zlato tavený sýr pepř a ořechy 50%
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 044 kJ |
| Bílkoviny | 13 g |
| Tuky | 21 g |
| Sacharidy | 2,7 g |
| Sůl | 2,3 g |
| SAFA | 14,2 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 1,08 g |
Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Tento sýr obsahuje velké množství tuku a má vysokou energetickou hodnotu, proto ho nekonzumujte ve větším množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou nízkotučné tavené sýry. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






