Hlavní obsah
Boni tavený sýr light natur 28%
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 608 kJ |
| Bílkoviny | 12 g |
| Tuky | 8,2 g |
| Sacharidy | 6 g |
| Sůl | 2,3 g |
| SAFA | 5 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 5 g |
Tavené sýry obsahují tavící soli, které způsobují horší využitelnost vápníku oproti sýrům přírodním. Přesto jsou tavené sýry hodnotnou potravinou, která tělu dodá vápník, plnohodnotné bílkoviny a řadu vitaminů. Sýry s 30 % tuku v sušině a méně obsahují poměrně malé množství tuku a mají přijatelnou energetickou hodnotu, můžete je proto v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Tyto sýry můžete v přiměřeném množsví konzumovat. Ještě vhodnější jsou sýry přírodní, například cottage, nízkotučný tvrdý sýr nebo pomazánka připravená z tvarohu, zeleniny a popřípadě nějakého méně tučného sýra.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






