Hlavní obsah
Galbani Mozzarella
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 989 kJ |
| Bílkoviny | 17 g |
| Tuky | 18 g |
| Sacharidy | 2 g |
| Sůl | 0,7 g |
| SAFA | 13 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 1 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Mozzarella je měkký nezrající sýr v solném nálevu s poměrně vysokým obsahem tuku a energetickou hodnotou. Tento sýr konzumujte pouze v malém množství.
Náhrada potraviny
Vhodnější je mozzarella nebo zottarella light, která obsahuje o polovinu méně tuku. Z jiných sýrů je vhodný například cottage nebo olomoucké tvarůžky.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






