Hlavní obsah
Galbani Mozzarella Light
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 722 kJ |
| Bílkoviny | 18 g |
| Tuky | 11 g |
| Sacharidy | 1,6 g |
| Sůl | 0,7 g |
| SAFA | 7,4 g |
| Vláknina | 0 g |
| Cukry | 0,9 g |
Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Mozarella je měkký nezrající sýr v solném nálevu, oproti klasické mozzarelle má tento výrobek výrazně nižší obsah tuku a energetickou hodnotu, v přiměřeném množství ho tedy můžete zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Tento výrobek můžete občas zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jinými sýry s nižším obsahem tuku, například cottagem nebo olomouckými tvarůžky.
Náročnost Střední
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






